En aften fik jeg den ide, at bage nogle muffins med tørrede figner. Jeg lagde fignerne i blød i kogende vand, og resultatet blev rigtig godt. Det er dejligt, at få en knasende sød figen i munden, og fignerne passer rigtig godt til marcipan og chokolade.
Tidsforbrug:
30-40 minutter plus 25-30 minutters bagning.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 12 stk. (2½ dl. muffinsforme):
160 g tørret figner
2½ dl. kogende vand
100 g marcipan
100 g mørk chokolade
90 g smør
375 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1/4 g garam masala
200 g sukker
1 3/4 dl. creme fraise
1 1/4 dl mælk
2 æg
Sådan gør du:
Skær fignerne i små tern (ca. 0,5 cm tern), og læg dem i blød i omkring 10 minutter i kogende vand.
Imens river du marcipanen groft og stiller den til side.
Hak også chokoladen groft og stil den til side.
Smelt smørret i en gryde på komfuret eller i mikroovnen.
Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld melet, bagepulveret og garam masala i en stor skål og rør det godt sammen.
Hæld marcipanen og sukkeret i melblandingen og rør rundt til det er godt blandet.
Hæld vandet fra fignerne, og dyp dem forsigtigt tørre med noget køkkenrulle.
Hæld fignerne i skålen med melblandingen, og rør rundt, så alle figner er dækket af mel.
Tag en anden skål frem og rør det smeltet smør, creme fraise, mælk og æg sammen.
Hæld blandingen med de våde ingredienser i melblandingen, og hæld også chokoladestykkerne i.
Rør alle ingredienserne sammen, men rør ikke for længe, dejen skal lige præcis være blandet sammen (hvis du rører for kraftigt eller for længe, så kan dejen godt blive sej).
Smør nogle muffin forme og hæld dejen i.
Bag muffinsene i 25-30 minutter.
Tjek eventuelt om de er færdigbagte ved at stikke i dem med et trægrillspyd. Hvis der hænger dej på spyddet, når du trækker det op, så skal muffinsene bages længere.
Opbevaring:
Muffins smager bedst samme dag som de er bagt, og lige præcis denne type smager mest af marcipan når de er nybagte. På grund af creme fraisen holder de fugten bedre, og smager også godt dagen efter. På 3. dagen er de lidt tørre i det, men kan ved særlig stærk trang efter sødt sagens gå.
Muffins skal (når de er afkølet helt) opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse, jo jo :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En luftig, sur-sød citronkage - Meyers opskrift på en citronmåne. Da jeg bagte gaffelsmåkager på kartoffelmel var jeg meget positivt over...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar