Hvis du gerne vil have lidt lækkert i kagedåsen, så får du her opskriften på nogle her fantastiske karamelsmåkager. De er bagt med mørk sirup og smager helt fantastisk. Dejen skal blandes og stå koldt i nogle timer, og ellers er de lette at bage. Men pas på! Hvis du først smager en, så vil du have flere.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 3 timer og 45 minutter, hvoraf 3 er hviletid.
Det tager 20 minutter at samle dejen, som skal stå koldt minimum 3 timer, så bruges der 10 minutter på at forme småkagerne, som endeligt skal bages i 12 minutter.
Det skal du brug til omkring 50 stk.
100 g smør
1½ dl. mørk sirup
50 g rørsukker
1 knsp salt
½ tsk kanel
250 g hvedemel
1 knsp bagepulver
Sådan gør du:
Skær smørret i mindre stykker og hæld det i en skål sammen med mørk sirup, rørsukker, salt og kanel.
Rør det luftigt og skummende med en elpisker.
Rør mel og bagepulveret i.
Dejen skal ikke være våd, men kunne samles til en klump.
Sæt dejen i køleskabet i minimum 3 timer.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Tag 2 bageplader frem og læg bagepapir på.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den til en pølse (del eventuelt dejen i 2, hvis det er lettere). Pølsen skal være 4 cm i diameter.
Drys eventuelt lidt mel på bordet, hvis dejen klister meget.
Skær dejpølsen i ½ cm. tykke skiver, og læg dem på bagepladerne.
Bag småkagerne i 12 minutter i ovnen.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagerne skal opbevares i kagedåse, og de holder i 7 dages tid.
Hvis du opbevarer kagerne i et glas eller anden helt lufttæt beholder, så kan du risikerer at de bliver bløde.
Tips!
Kan jeg bruge almindeligt hvidt sukker i stedet for rørsukker?
Du kan brug almindeligt sukker, meeeennn så får du ikke helt samme smag af karamel.
Hviletiden
Du kan blande dejen dagen før, du bager småkagerne. De skal bare minimum stå i 3 timer.
Værtsgave eller til veninden
Småkagerne kan gives i værtsgave eller til veninden. Bind eventuelt en flot sløjfe om småkagedåsen, og du har en god smagsfuld og personlig gave.
Inspiration:
Denne opskrift er fra bogen "Småkager - kræs for slikmunde" af NGV.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar