Hvis du gerne vil have lidt lækkert i kagedåsen, så får du her opskriften på nogle her fantastiske karamelsmåkager. De er bagt med mørk sirup og smager helt fantastisk. Dejen skal blandes og stå koldt i nogle timer, og ellers er de lette at bage. Men pas på! Hvis du først smager en, så vil du have flere.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 3 timer og 45 minutter, hvoraf 3 er hviletid.
Det tager 20 minutter at samle dejen, som skal stå koldt minimum 3 timer, så bruges der 10 minutter på at forme småkagerne, som endeligt skal bages i 12 minutter.
Det skal du brug til omkring 50 stk.
100 g smør
1½ dl. mørk sirup
50 g rørsukker
1 knsp salt
½ tsk kanel
250 g hvedemel
1 knsp bagepulver
Sådan gør du:
Skær smørret i mindre stykker og hæld det i en skål sammen med mørk sirup, rørsukker, salt og kanel.
Rør det luftigt og skummende med en elpisker.
Rør mel og bagepulveret i.
Dejen skal ikke være våd, men kunne samles til en klump.
Sæt dejen i køleskabet i minimum 3 timer.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Tag 2 bageplader frem og læg bagepapir på.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den til en pølse (del eventuelt dejen i 2, hvis det er lettere). Pølsen skal være 4 cm i diameter.
Drys eventuelt lidt mel på bordet, hvis dejen klister meget.
Skær dejpølsen i ½ cm. tykke skiver, og læg dem på bagepladerne.
Bag småkagerne i 12 minutter i ovnen.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagerne skal opbevares i kagedåse, og de holder i 7 dages tid.
Hvis du opbevarer kagerne i et glas eller anden helt lufttæt beholder, så kan du risikerer at de bliver bløde.
Tips!
Kan jeg bruge almindeligt hvidt sukker i stedet for rørsukker?
Du kan brug almindeligt sukker, meeeennn så får du ikke helt samme smag af karamel.
Hviletiden
Du kan blande dejen dagen før, du bager småkagerne. De skal bare minimum stå i 3 timer.
Værtsgave eller til veninden
Småkagerne kan gives i værtsgave eller til veninden. Bind eventuelt en flot sløjfe om småkagedåsen, og du har en god smagsfuld og personlig gave.
Inspiration:
Denne opskrift er fra bogen "Småkager - kræs for slikmunde" af NGV.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar