En sød muffin med godt bid og lidt knas fra sesamfrøene.
Jeg hørte en lydbog, hvor der blev talt om cupcakes, og blev inspireret til at bage disse muffins med honning, ingefær og sesam. Resultatet blev godt, og der er godt bid i denne muffin, som er dejlig sød, smager let af ingefær og knaser en lille smule på grund af sesamfrøene. Næste gang jeg bager dem, så vil jeg prøve, at bruge kærnemælk i stedet for mælk - så bliver de sandsynligvis mere svampede, og det er lige mig.
Hvis jeg gerne vil bage og tiden er knap, så er det sædvanligvis muffins jeg bager. Det er så let, og de kan varieres i det uendelige. Prøv dig frem... Mums.
Tidsforbrug:
I alt omkring 50 minutter.
20 minutter på at tilberede dejen, og bagetiden er 30 minutter.
Sværhedsgrad:
Let - jeg bagte dem med min 3 årige søn.
Det skal du bruge til 12 muffins (2½ dl. stk):
100 g smør
120 g honning
2 dl. mælk
1 æg
375 g hvedemel
3 tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
100 g sukker
40 g sesamfrø
Smør til muffinformene
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader
Smelt smør og honning i en gryde.
Hæld mælken i smørblandingen, og hæld det over i en røreskål.
Rør ægget i dejen.
Tag en anden skål frem og hæld mel, bagepulver, stødt ingefær, sukker og semsamfrø i og rør det sammen.
Hæld melblandingen i dejen og rør det sammen. Du må ikke røre for meget, så bliver dejen sej.
Smør muffinformene og hæld dejen i.
Bag muffinsene i 25-30 minutter.
Holdbarhed og opbevaring:
Disse muffins smager mest af ingefær, når de er nybagte. Når de er blevet kolde, så er ingefærsmagen knap så gennemtrængende.
Muffins smager bedst nybagte, men disse er også gode senere på dagen (og formodentlig også dagen efter), men så er de mere faste i konsistensen.
Opbevar muffins i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere fris...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Rabarber marmelade med vanilje og mandler. Jeg har købt en bog om marmelader, syltetøj og henkogte frugter. Den er min bibel for tiden, ...
-
Et klassisk studenterbrød med sød mørdejsbund og glasur med harlekin krymmel. Min fryser indholder adskellige mængder kagerester, så da je...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar