søndag den 3. februar 2013

Myslibrød med græsk yoghurt

Et brød bagt på bagepulver og natron, så det er super hurtigt at bage, og så er det fyldt med en masse godt så som solsikkekerner, havregryn, nødder, tørret frugt og meget mere - og så smager det fantastisk.

I morges skulle jeg mødes med mødregruppen - vi ses stadig, selv om børnene næste gang bliver 4. Jeg ville gerne have noget brød med, men fordi vi skulle meget tidligt af sted, så skulle det være et brød, som ikke skulle bruge hævetid. Jeg overvejede et koldthævet brød, men det blev i stedet til dette Myslibrød, og alle sagde, at det smagte dejligt.

Jeg sparede også tid ved, at jeg aften før hakkede og blandede alle de tørre ingredienser. Næste  morgen skulle jeg bare røre dem sammen med de våde ingredienser, og vupti i ovnen.


Tidsforbrug:
Det tager ca. 30 minutter at tilberede dejen, som skal bages i 45 minutter.

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til 2 brød:
1 dl tørret frugt (jeg brugte tørret blåbær, kirsebær og tranebær)
1 dl hasselnødder
½ dl mandelsplitter
1 dl rosiner
1 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
1/4 tsk stødt ingefær
1/4 tsk stødt nelliker
1 tsk kardemomme
280 g hvedemel
60 g grahamsmel
1 dl. fuldkornshvedemel
1 dl. rugmel

4½ dl. græsk yoghurt
2½ dl mælk
½ dl mørk sirup

Pensel brødet med mælk og drys lidt havregryn over.

Sådan gør du:
Hak hasselnødderne groft, og de tørrede frugter, hvis du bruger nogle som er store f.eks. abrikoser eller lignende.
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Hæld yoghurt, mælk og sirup i og rør det rundt.
Dejen er tung og klæg.
Brødene bages i 2 rugbrødsforme, og du kan vælge enten at smøre formene eller at lægge bagepapir i, begge dele bliver godt - jeg prøvede nemlig begge løsninger.
Glat brødets overflade og pensel det med rigeligt mælk og drys havregryn over.
Bag brødet på 2. nederste rille i 45 minutter.
Jeg lod brødet stå i bageformene til det skulle spises, og det var fint. Du behøver altså ikke umiddelbart køle det på en rist.

For resten beklager jeg, at nogle ingredienser er i dl. og andet i gram, men sådan går det nogen gange, når der uvilkårligt og i inspirationens øjeblik blandes ingredienser sammen.

Holdbarhed og opbevaring:
Jeg har ikke prøvet det, men vil tro at brødet også vil være godt på 2. dagen - skriv endelig en kommentar om det, hvis du prøver det.
Opbevar brødet i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tips!
Du kan købe græsk yoghurt i f.eks. Aldi, men også i større supermarkeder eller etniske butikker.

Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage