En blød muffin med krydderi og frisk smag af citron, tyttebær og dejlig hasselnød. En smag af jul.
Da jeg så, at jeg havde noget tyttebærmarmelade tilbage i køleskabet, fik jeg ideen til at bage disse brunkagemuffins. På den måde fik jeg også brugt det sidste brunkagekrydderi fra jul. Resultatet var nogle fantastisk bløde, kryddermuffins med skøn smag af citron, hasselnød og tyttebærene giver dem også et fantastisk twist af noget både surt og sødt. Simpelthen skønt - det smager af jul, meeeennn den varer vel også helt til påske.
Sværhedsgrad:
Let. Muffins kan med fordel bages med børn.
Tidsforbrug:
30-40 minutter + 30 minutters bagning.
Det skal du bruge til 12 små eller 6 store:
Skal af 1 citron
75 g hasselnødder
100 g smør
2 dl mælk
2 æg
1½ dl sukker
1 tsk vaniliesukker
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp. salt
2 spsk brunkagekrydderi
1 dl. tyttebærmarmelade (eller en anden slags marmelade)
Sådan gør du:
Hak
Riv ½ citron groft, og hak skallen fint. Stil det til side.
Hak hasselnødderne fint, men tag nogle fra, som hakkes groft til pynt øverst på kagerne. Stil de hakkede hasselnødder til side.
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt
Smelt smørret og tilsæt mælken og de hakkede citronskaller.
Pisk
Pisk med en elpisker æg, vaniliesukker og sukker lyst og luftigt.
Hæld smørblandingen i og rør.
Bland
Bland mel, bagepulver, salt og brunkagekrydderiet i en skål for sig.
Sigt det i dejen og vend det forsigtigt rundt.
Hæld til sidst tyttebærmarmelade og de fint hakkede hasselnødder i og rør forsigtig (og ikke for meget).
Bag
Hæld dejen i de penslede muffinsformene eller papirsforme, fyld formen 3/4-del op.
Drys de groft hakkede hasselnødder på toppen.
Bag kagerne i 25-30 minutter, stik i kagerne og hvis der ikke hænger dej ved, så har de fået tilstrækkeligt. Hvis du bager 12 små muffins, så skal du tjekke, om de har fået tilstrækkeligt allerede efter 18-20 minutter.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagerne skal opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder. De smager også dejligt dagen efter at de er bagt.
Inspiration:
Denne opskrift er en "mullefikation" af Leila Lindholms Peberkagemuffins med tyttebær og mandler fra A piece of cake.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar