fredag den 22. februar 2013

Brunkagemuffins med citron, tyttebær og hasselnød

En blød muffin med krydderi og frisk smag af citron, tyttebær og dejlig hasselnød. En smag af jul.

Da jeg så, at jeg havde noget tyttebærmarmelade tilbage i køleskabet, fik jeg ideen til at bage disse brunkagemuffins. På den måde fik jeg også brugt det sidste brunkagekrydderi fra jul. Resultatet var nogle fantastisk bløde, kryddermuffins med skøn smag af citron, hasselnød og tyttebærene giver dem også et fantastisk twist af noget både surt og sødt. Simpelthen skønt - det smager af jul, meeeennn den varer vel også helt til påske.


Sværhedsgrad:
Let. Muffins kan med fordel bages med børn.

Tidsforbrug:
30-40 minutter + 30 minutters bagning.

Det skal du bruge til 12 små eller 6 store:
Skal af 1 citron
75 g hasselnødder
100 g smør
2 dl mælk
2 æg
1½ dl sukker
1 tsk vaniliesukker
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp. salt
2 spsk brunkagekrydderi
1 dl. tyttebærmarmelade (eller en anden slags marmelade)

Sådan gør du:

Hak
Riv ½ citron groft, og hak skallen fint. Stil det til side.
Hak hasselnødderne fint, men tag nogle fra, som hakkes groft til pynt øverst på kagerne. Stil de hakkede hasselnødder til side.
Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt 
Smelt smørret og tilsæt mælken og de hakkede citronskaller.

Pisk
Pisk med en elpisker æg, vaniliesukker og sukker lyst og luftigt.
Hæld smørblandingen i og rør.

Bland
Bland mel, bagepulver, salt og brunkagekrydderiet i en skål for sig.
Sigt det i dejen og vend det forsigtigt rundt.
Hæld til sidst tyttebærmarmelade og de fint hakkede hasselnødder i og rør forsigtig (og ikke for meget).

Bag
Hæld dejen i de penslede muffinsformene eller papirsforme, fyld formen 3/4-del op.
Drys de groft hakkede hasselnødder på toppen.
Bag kagerne i 25-30 minutter, stik i kagerne og hvis der ikke hænger dej ved, så har de fået tilstrækkeligt. Hvis du bager 12 små muffins, så skal du tjekke, om de har fået tilstrækkeligt allerede efter 18-20 minutter.

Opbevaring og holdbarhed:
Kagerne skal opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder. De smager også dejligt dagen efter at de er bagt.

Inspiration:
Denne opskrift er en "mullefikation" af Leila Lindholms Peberkagemuffins med tyttebær og mandler fra A piece of cake.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage