En dejlig, blød sukkerbrødskage med kardemomme og sød glasur på toppen.
Min søn og jeg bagte denne dejlige kardemommekage igår eftermiddags. Den skulle med på besøg hos min lillesøster om aften. Den fik rosende ord af hendes veninder, og jeg var også selv meget tilfreds med smagen.
Hvis jeg er i tidsnød, når jeg skal bage, så er det tit, at jeg bager en sukkerbrødskage, for den bliver altid god, og så kan den varieres i det uendelige. Hvis du selv vil prøve, så undlad kardemomme, marmelade og eventuelt glasuren, for så har du grundingredienserne til en sukkerbrødskage, hvor du kan tilføje din egen krydderismag eller frugt, marcipan, chokolade, tørret frugt, kokos osv. osv.
Sværhedsgrad:
Let - kan med fordel bages med børn.
Tidsforbrug:
I alt ca. 1 times tid.
Det tager ca. 30 minutter at tilberede dejen, og så skal kagen bages i 30-35 minutter.
Det skal du bruge til 1 kage:
50 g smør
3 æg
2½ dl sukker
1 tsk vaniliesukker
1 dl mælk
3½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 spsk stødt kardemomme
4-5 spsk marmelade
Smør og rasp til bageformen
150 g flormelis
1 tsk smør
Lidt kogende vand
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Imens smørret smelter, pisker du æg, sukker og vaniliesukker lyst og luftigt (pisk længe).
Hæld mælken i det smeltet smør og hæld det i sukkerblandingen.
I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, salt og kardemomme sammen.
Sigt melblandingen i dejen, og rør meget forsigtigt dejen sammen. Rør ikke for længe eller for voldsomt.
Smør din bageform og drys den med rasp.
I ovnen
Hæld 3/4 dl af dejen i formen, og læg så små klatter af marmeladen på dejen. Hæld resten af dejen over, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter.
Stik i kagen for at se om den er bagt tilstrækkeligt. Hvis der hænger dej ved, så skal kagen bages længere tid.
Glasuren
Hæld flormelis og smør i en skål, og hæld nogle spiseskefulde kogende vand i ad gangen og rør glasuren sammen til den har fået rette konsistens.
Holdbarhed og opbevaring
Kagen skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Kagen smager bedst samme dag eller dagen efter den er bagt, men kan også gå på 3. dagen.
Tips!
Hæld glasuren på kagen. Hvis du vil glatte glasuren ud over kagen, fordi du f.eks. har bagt den i en springform, så dyp en dejskraber i det kogende vand, så trækker du ikke kagen med glasuren, når den glattes ud.
Inspiration:
Denne opskrift er en "mullefikation" af Leila Lindholms opskrift fra "A piece of cake".
tirsdag den 26. februar 2013
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Fine honning småkager pyntet med glasur. Jeg er allerede i julehumør, og har lyst til at bage massevis af småkager og julekager. Så min sø...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
I dag er det den 1. søndag i advent, og imens min kæreste og søn tog en tur på kælkebakken, gik jeg en tur i køkkenet for at bage Adventsk...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En rommættet kage med tørret bær, nødder og krydderier pyntet med marcipan og royal icing. Sidste jul ville jeg gerne bage en traditione...
-
Min svoger har anbefalet mig, at bage klejner med kærnemælk, for det gjorde hans gamle farfar, og de skulle være helt fantastiske. Som j...

Ingen kommentarer:
Send en kommentar