En dejlig, blød sukkerbrødskage med kardemomme og sød glasur på toppen.
Min søn og jeg bagte denne dejlige kardemommekage igår eftermiddags. Den skulle med på besøg hos min lillesøster om aften. Den fik rosende ord af hendes veninder, og jeg var også selv meget tilfreds med smagen.
Hvis jeg er i tidsnød, når jeg skal bage, så er det tit, at jeg bager en sukkerbrødskage, for den bliver altid god, og så kan den varieres i det uendelige. Hvis du selv vil prøve, så undlad kardemomme, marmelade og eventuelt glasuren, for så har du grundingredienserne til en sukkerbrødskage, hvor du kan tilføje din egen krydderismag eller frugt, marcipan, chokolade, tørret frugt, kokos osv. osv.
Sværhedsgrad:
Let - kan med fordel bages med børn.
Tidsforbrug:
I alt ca. 1 times tid.
Det tager ca. 30 minutter at tilberede dejen, og så skal kagen bages i 30-35 minutter.
Det skal du bruge til 1 kage:
50 g smør
3 æg
2½ dl sukker
1 tsk vaniliesukker
1 dl mælk
3½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 spsk stødt kardemomme
4-5 spsk marmelade
Smør og rasp til bageformen
150 g flormelis
1 tsk smør
Lidt kogende vand
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Imens smørret smelter, pisker du æg, sukker og vaniliesukker lyst og luftigt (pisk længe).
Hæld mælken i det smeltet smør og hæld det i sukkerblandingen.
I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, salt og kardemomme sammen.
Sigt melblandingen i dejen, og rør meget forsigtigt dejen sammen. Rør ikke for længe eller for voldsomt.
Smør din bageform og drys den med rasp.
I ovnen
Hæld 3/4 dl af dejen i formen, og læg så små klatter af marmeladen på dejen. Hæld resten af dejen over, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter.
Stik i kagen for at se om den er bagt tilstrækkeligt. Hvis der hænger dej ved, så skal kagen bages længere tid.
Glasuren
Hæld flormelis og smør i en skål, og hæld nogle spiseskefulde kogende vand i ad gangen og rør glasuren sammen til den har fået rette konsistens.
Holdbarhed og opbevaring
Kagen skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Kagen smager bedst samme dag eller dagen efter den er bagt, men kan også gå på 3. dagen.
Tips!
Hæld glasuren på kagen. Hvis du vil glatte glasuren ud over kagen, fordi du f.eks. har bagt den i en springform, så dyp en dejskraber i det kogende vand, så trækker du ikke kagen med glasuren, når den glattes ud.
Inspiration:
Denne opskrift er en "mullefikation" af Leila Lindholms opskrift fra "A piece of cake".
tirsdag den 26. februar 2013
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar