søndag den 20. april 2014

Kokoskage med ultimate chocolate frosting

Fyldig kokoskage bagt med grahamsmel og toppet med cremet chokolade frosting

En dag ville min søn så gerne bage honningshjerter. Det viste sig, at årsagen var hjerteformen. Da jeg fortalte ham, at jeg havde en stor bageform som et hjerte, så ville han straks have, at vi skulle bage en kage i den. "Så bliver jeg forelsket" sagde han. Han fylder 5 år til sommer, og siger at han har 3 kærester i børnehaven. Det er så sødt.

Efter et kig i ingrediensskuffen blev vi enige om, at det skulle være en kage med kokos, og fordi jeg går lidt amok for tiden i diverse meltyper, så kom der også noget grahamsmel i. Du kan selvfølgelig vælge, at bage den fuldstændig på hvedemel, men den får en skøn fylde af kokos-og grahamsmelen. Det står godt til den bløde, cremet frosting.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
40 minutters tilberedningstid og 20 minutters bagetid, 15 minutters tid på afkøling.

Bageformen: 
Kagen kan naturligvis bages i hvilken som helst form. Jeg vil tro, at du skal bruge en på omkring 20 x 15 cm. Hvis du bager dobbelt potion, så har du til en springform på 25-27 cm. Og så kan du vælge, at skære kagen igennem, og lægge frostingen imellem.

Det skal du bruge til 1 kage, ca. 8-10 stk: 
½ dl mælk
50 g kokosmel
90 g smør (stuetemperatur)
100 g sukker
2 æg
50 g hvedemel
50 g grahamsmel
½ tsk bagepulver

Smør og kokos (ca. 2 spsk). til formen.
Ekstra kokos mel til at drysse over kagen, ca 1 spsk.

Det skal du bruge til Ulitmate Chocolate Frosting:
45 g smør (stuetemperatur)
½ dl kakaopulver
1/4 dl mælk
2 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du med kagen: 
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under/over-varme.
Hæld mælken over kokosmelet, og stil det til side.
Pisk smør og sukker til det er blødt og luftigt. Hvis smørret er taget direkte fra køleskabet, så skær det i mindre tern og lun det lidt i mikroovnen eller over et vandbad.
Pisk et æg i ad gangen.
Rør kokosmelet i.
Rør hvedemel, grahamsmel og bagepulver sammen i en skål, og rør så det i dejen.
Smør formen og drys kokosmel på siderne.
Læg kagen i formen med en ske i klatter, og glat den ud. Dyp eventuelt en dejskraber i vand, og glad kagen ud med den.
Bag kagen i midten af ovnen i 20 minutter.
Lad kagen køle af i formen.

Sådan gør du med frostingen:
Når kagen er helt afkølet, kan du give den frosting på.
Bland alle ingredienserne til frostingen (du kan f.eks. piske det sammen), og smør det på kagen med en dejskraber.
Drys kokosmel over frosting og vola kagen er klar til servering.

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagen smager rigtig godt både samme dag og dagen efter at den er bagt. Kagen skal opbevares i køleskabet, og smager faktisk også super godt kold. Du kan vælge at servere den friskbagt eller kold, begge dele er godt.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne kage er inspireret af en gramhamskage fra Gyldendals bagebog, jeg har dog ændret på målene og tilføjet frostingen. Jeg tror sagens, at kagen kan gå uden frosting, meeennn så bliver den nok en tand for kedelig.




Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage