Blommegrød med kanel og vanilje
Blommegrød kan bruges til så meget. Det kan spises med mælk på, eller bruges oven på yoghurt eller ymer, det kan spises til is og pandekager osv. Jeg har planer om, at denne blommegrød skal spises sammen med en brødbudding. Uhmm...
Generelt er jeg meget glad for frugtgrød, og hvis nogen tilbyder mig overskyden frugt fra deres have, så er jeg altid klar på at fryse ned til senere brug.
Det er meget klassisk at koge blommegrød med kanel, men du kan sagens bruge andre krydderier. Hvad med anis, muskatnød, chili, vanilje, ingefær osv. Prøv dig frem.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
20 minutter og så skal grøden køle af.
Det skal du bruge til 1 kg. blommer uden sten:
1 kg blommer uden sten
1 dl vand
250 g rørsukker
1 hel kanelstang (ca. 10 cm. lang)
1 spsk vaniljesukker
Jævning:
2 spsk kartoffelmel
3 spsk vand
Lidt sukker til at drysse over.
Sådan gør du:
Skær blommerne i den størrelse, som du ønsker de skal være. Halve, kvarte...? Mine var i halve.
Kom alle ingredienserne i en gryde, og småkog grøden i 10 minutters tid.
Smag grøden til. Skal den have mere sukker?
I en lille kop rører du kartoffelmel og vand til en jævning.
Hæld jævningen i grøden og rør godt men forsigtigt rundt. Grøden må ikke koge længere, når der er kommet jævning i.
Hæld grøden på glas eller i en skål, og drys sukker over så der ikke kommer skin.
Stil grøden til afkøling i køleskabet.
Tag kanelstangen op og rør rundt, inden du serverer grøden.
Holdbarhed og opbevaring:
Blommegrøden kan sagens holde sig i en uges tid i køleskabet. Hvis du bruger friske blommer, så kan du sagens fryse grøden ned.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar