onsdag den 2. april 2014

Blommegrød

Blommegrød med kanel og vanilje

Blommegrød kan bruges til så meget. Det kan spises med mælk på, eller bruges oven på yoghurt eller ymer, det kan spises til is og pandekager osv. Jeg har planer om, at denne blommegrød skal spises sammen med en brødbudding. Uhmm...

Generelt er jeg meget glad for frugtgrød, og hvis nogen tilbyder mig overskyden frugt fra deres have, så er jeg altid klar på at fryse ned til senere brug.

Det er meget klassisk at koge blommegrød med kanel, men du kan sagens bruge andre krydderier. Hvad med anis, muskatnød, chili, vanilje, ingefær osv. Prøv dig frem.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
20 minutter og så skal grøden køle af.

Det skal du bruge til 1 kg. blommer uden sten: 
1 kg blommer uden sten
1 dl vand
250 g rørsukker
1 hel kanelstang (ca. 10 cm. lang)
1 spsk vaniljesukker

Jævning: 
2 spsk kartoffelmel
3 spsk vand

Lidt sukker til at drysse over.

Sådan gør du: 
Skær blommerne i den størrelse, som du ønsker de skal være. Halve, kvarte...? Mine var i halve.
Kom alle ingredienserne i en gryde, og småkog grøden i 10 minutters tid.
Smag grøden til. Skal den have mere sukker?
I en lille kop rører du kartoffelmel og vand til en jævning.
Hæld jævningen i grøden og rør godt men forsigtigt rundt. Grøden må ikke koge længere, når der er kommet jævning i.
Hæld grøden på glas eller i en skål, og drys sukker over så der ikke kommer skin.
Stil grøden til afkøling i køleskabet.
Tag kanelstangen op og rør rundt, inden du serverer grøden.

Holdbarhed og opbevaring: 
Blommegrøden kan sagens holde sig i en uges tid i køleskabet. Hvis du bruger friske blommer, så kan du sagens fryse grøden ned.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage