Bløde kardemommeboller med cremet ostefyld med vaniljesmag og jordbærmarmelade
Lyder det ulækkert? Vanilje-ostefyld. Det synes min storesøster, at det gjorde, men hun måtte indrømme, at det var meget lækkert. Og hvis jeg selv, skal sige det, så smager det virkelig godt.
Al det Cheese-cake bageri har inspireret mig til, at lave fyldet med flødeost natural i stedet for en kagecreme. Og det var min søns ide med marmeladen, som også kunne erstattes af frisk frugt.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Omkring 1½ times tilberedningstid inkl. hæve og bagetid.
Det skal du bruge til 12 stk.:
100 g smør
500 g hvedemel (og lidt ekstra til bordet)
2 spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk kardemomme, stødt
25 g gær (½ pakke)
3 dl lunken vand
Det skal du bruge til fyldet:
100 g flødeost natural
25 g sukker
1 spsk vaniljesukker
12 tsk jordbærmarmelade
Mælk til pensling
Bages på:
2 bradepander med bagepapir
Sådan gør du:
Skær smørret i mindre tern og tilføj mel, sukker, salt og kardemomme i skålen.
Med fingrene findeler du smørret i melet, til det ligner rasp.
I en anden lille skål rører du gæren ud i det lunkne vand.
Hæld lidt af gærvandet over i melet og rør rundt.
Hæld resten af gærvandet i melet, og rør til du ikke kan mere.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den lidt.
Pas på, du må ikke hælder alt for meget mel på bordet, for dejen skal være klisteret.
Del dejen i 12 klatter, og rul dejklatterne til boller, som du sætter på bradepanderne med bagepapir.
Bollerne skal klister til hænderne, når du sætter dem på bagepapiret. Klister det alt for meget, så dup hænderne lidt i mel.
Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve til dobbelt størrelse (det tager ca. 45 minutter, men det afhænger af hvor varmt det er).
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Når bollerne har hævet, tager du et lille glas, og dupper bunden i vand. Pres så glasset ned i bollen, så der kommer en fordybning i bollen. Dyp bunden af glasset i vand igen, og pres den næste, og den næste...
Rør alle ingredienserne til fyldet sammen undtagen marmeladen.
Læg en teske fyld i hver bolles fordybning.
Læg en teske marmelade oven på fyldet.
Pensel bollen (ikke fyldet) med mælk, og bag bollerne midt i ovnen i 15-20 minutter.
Opbevaring:
Bollerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men er også helt fine dagen efter. På 3. dagen er de tørre.
Bollerne skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, når de er helt afkølet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar