torsdag den 17. april 2014

Banankage med kanel, chokolade og svesker

En svampet banankage med fin smag af kanel og søde svesker

Jeg har så svært ved, at smide mad ud, og vil allerhelst bruge alt. Og her hjemme er bananer åbenbart noget, som vi altid får købt for mange af, og ikke når at spise, før de er blevet overmodne.

Derfor har jeg efterhånden bagt meget forskelligt med banan f.eks. banan-cheesecake, banan-pandekager og naturligvis flere varianter af banankage. Her er en banankageopskrift, som jeg især synes er lækker, og kan du bare ikke det der med svesker, jamen så undlader du dem bare. Men er du det mindste i tvivl, så synes jeg helt sikkert, at du skal prøve det - det er super lækkert.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
40 minutters tilberedningstid og bages 30-35 minutter.

Det skal du bruge til 1 kage: 
2 æg
100 g sukker
3 spsk smagsneutral olie f.eks. rapsolie
4 mellemstore bananer (ca 400 g uden skræl)
½ dl mælk
150 hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel, stødt
1 knivspids salt
50 g finthakkede chokoladestykker
50 g finthakkede svesker

Smør og rasp til formen.
Bages i en springform på 25-27 cm.

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under/over-varme.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Pisk olien i.
Mos bananerne med mælken, og rør det i æggemassen.
I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, natron, vaniljesukker, kanel og salt.
Rør melblandingen i dejen.
Hak chokoladen og sveskerne, men inden du hælder sveskerne i så rør dem rundt i en spsk hvedemel, så de ikke synker til bunds i kagen. Rør nu chokoladen og sveskerne i.
Hæld dejen i en smurt og raspdrysset (du kan også drysse med mel, kokosmel og lignende) form, og bag kagen i 30-35 minutter ved 180 grader.
Se til kagen allerede efter 30 minutter, for hvis den får for meget, så bliver den ikke så snasket og tung, som tiltænkt.

Hvis du har lyst, kan du give kagen en gang chokoladeovertræk.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagen er afkølet kan du både opbevare den ved stuetemperatur og i køleskabet. Jeg anbefaler køleskabet, hvis du har meget tilovers efter 1. døgn. Kagen kan sagens holde sig i op til 3 dage.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)




1 kommentar:

Ager Bager sagde ...

Nej, hvor sjovt - jeg har også lige bagt banankage. Havde nemlig også nogle lidt for modne bananer liggende. Sjov ide med sveskerne.
/Lene

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage