En svampet banankage med fin smag af kanel og søde svesker
Jeg har så svært ved, at smide mad ud, og vil allerhelst bruge alt. Og her hjemme er bananer åbenbart noget, som vi altid får købt for mange af, og ikke når at spise, før de er blevet overmodne.
Derfor har jeg efterhånden bagt meget forskelligt med banan f.eks. banan-cheesecake, banan-pandekager og naturligvis flere varianter af banankage. Her er en banankageopskrift, som jeg især synes er lækker, og kan du bare ikke det der med svesker, jamen så undlader du dem bare. Men er du det mindste i tvivl, så synes jeg helt sikkert, at du skal prøve det - det er super lækkert.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
40 minutters tilberedningstid og bages 30-35 minutter.
Det skal du bruge til 1 kage:
2 æg
100 g sukker
3 spsk smagsneutral olie f.eks. rapsolie
4 mellemstore bananer (ca 400 g uden skræl)
½ dl mælk
150 hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel, stødt
1 knivspids salt
50 g finthakkede chokoladestykker
50 g finthakkede svesker
Smør og rasp til formen.
Bages i en springform på 25-27 cm.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under/over-varme.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Pisk olien i.
Mos bananerne med mælken, og rør det i æggemassen.
I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, natron, vaniljesukker, kanel og salt.
Rør melblandingen i dejen.
Hak chokoladen og sveskerne, men inden du hælder sveskerne i så rør dem rundt i en spsk hvedemel, så de ikke synker til bunds i kagen. Rør nu chokoladen og sveskerne i.
Hæld dejen i en smurt og raspdrysset (du kan også drysse med mel, kokosmel og lignende) form, og bag kagen i 30-35 minutter ved 180 grader.
Se til kagen allerede efter 30 minutter, for hvis den får for meget, så bliver den ikke så snasket og tung, som tiltænkt.
Hvis du har lyst, kan du give kagen en gang chokoladeovertræk.
Holdbarhed og opbevaring:
Når kagen er afkølet kan du både opbevare den ved stuetemperatur og i køleskabet. Jeg anbefaler køleskabet, hvis du har meget tilovers efter 1. døgn. Kagen kan sagens holde sig i op til 3 dage.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
1 kommentar:
Nej, hvor sjovt - jeg har også lige bagt banankage. Havde nemlig også nogle lidt for modne bananer liggende. Sjov ide med sveskerne.
/Lene
Send en kommentar