Roulade fyldt med lemon curd og drysset med flormelis
Jeg bagte denne roulade en dag min citron-glade svoger kom på besøg. Rouladen var både sur og sød, og meget lækker. - Men er du ikke til det sure, så skal du måske vælge en anden type fyld. En meget meget let løsning på fyld er f.eks. marmelade.
Det skal du bruge til dejen:
3 æg
1 1/4 dl sukker
2 dl mel
1 tsk bagepulver
Ca 1/4 dl sukker
Desuden flormelis til at drysse over kagen.
Fyld:
Ca. 3 dl lemon curd
Se opskriften på lemon curd her, eller køb den færdiglavet: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/09/lemon-curd-2-opskrifter.html
Sådan gør du:
Varm ovnen til 200 g.
Pisk æggene med sukkeret til det er hvidt og luftigt.
Sigt mel og bagepulver, og vend det i æggeblandingen.
Læg bagepapir på en bradepande, og hæld dejen over. Glat dejen jævnt ud med en dejskraber.
Bag dejen i 8-10 min på anden nederste rille til den ser gylden ud, og virker lidt elastisk, når du trykker på den.
Læg et rent viskestykke på bordet og læg et stykke bagepapir på det.
Drys godt med sukker på bagepapiret.
Når kagen er taget ud af ovnen, og har kølet i nogle minutter, tager du fat i hvert hjørne i samme side af bagepapiret med kagen, og lægger det med kagesiden ned på bagepapiret med sukkeret.
Tag nu bagepapiret af kagen.
Hvis bagepapiret sidder godt fast, kan du pensle godt med vand på papiret, så løsner det sig.
Rul nu kagen med sukker-bagepapiret. Når det rulles, imens kagen stadig er lunt, er det lettere senere, at rulle igen med fyldet.
Rul kagen er kølet lidt, ruller du den ud, og smørre fyldet jævnt på.
Rul kagen sammen, og læg den på serveringsfadet. Drys flormelis over - brug en si, så flormelissen ikke klumper.
Hvis ikke kagen spises med det samme, så stil den i køleskabet, til den skal serveres. Kagen bliver faktisk bare bedre af et par timer i køleskabet.
Holdbarhed og opbevaring:
Rouladen kan holde sig i 2-3 dages tid i køleskabet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar