mandag den 8. september 2014

Lemon curd - 2 opskrifter

Syrlig citron creme til kager, roulader, boller osv.

Lemon curd smager skønt syrligt, og er et frisk pust til bagværk af forskellig art. Du kan bruge det som fyld i tærter, boller, kager, roulader osv. Det er også lækkert at bruge lemon curd til desserter f.eks. pandekager eller is.

Her får du 2 forskellige opskrifter på lemon curd - den ene mere syrlig (læs: meget syrlig) end den anden. Jeg foretrækker opskrift 1 - men min svoger er helt klart til den noget sure version i opskrift 2.

Det er let at koge cremen, som kan holde sig i ca. en uges tid på køl. Jeg har ikke prøvet at fryse det, så kom endelig med en kommentar, hvis du har erfaring med det, og ved om det kan lade sig gøre. Umiddelbart vil jeg tro, at det kan lade sig gøre.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
Ca. 20 minutters tid, og omkring 2 timers tid på køl.

OPSKRIFT 1

Det skal du bruge til ca. 2½ dl. lemon curd: 
50 g smør
1 dl citronsaft (ca. 2-3 citroner, det afhænger af størrelsen)
3/4 dl sukker
2 æg

Sådan gør du: 
Skær smørret i små tern og hæld det i en lille gryde sammen med citronsaften og halvdelen af sukkeret.
Varm blandingen op og pisk (med en gaffel) i mellemtiden æggene sammen med resten af sukkeret.
Når smørret er smeltet og det koger lidt, pisker du æggene i.
Rør grundigt til blandingen er blevet tyk.
Lad den simre for lav varme i nogle minutter, og sigt så lemon curden over i en skål.
Når du sigter din lemon curd, så er du sikker på at eventuelle hvider fra æggene er sigtet fra, og den bliver mere fin og glat.
Hæld curden på glas, og stil det i køleskabet.

OPSKRIFT 2 - EKSTRA SUR!

Det skal du bruge til 4 dl lemon curd: 
3 små usprøjtede citroner
1½ dl sukker
50 g smør
2 spsk majsstivelse
2 æg
2 æggeblommer

Sådan gør du: 
Riv citronerne fint, og pres saften fra.
Hæld citronskræl og -saft, sukker, smør (skåret i tern), majsstivelse, æg og æggeblommer i en gryde.
Rør ved middelvarme til cremen er kogt op og stivnet.
Si cremen, så citronskrællerne og æggehviderne sorteres fra.
Hæld cremen på et glas, og stil det på køl til det skal serveres.

Holdbarhed og opbevaring: 
Lemon curd skal opbevares på køl, og kan holde sig i op til 5-7 dages tid.

Tips! 
Du kan købe lemon curd færdiglavet i større supermarkeder eller specialkøbmandsbutikker.

Du kan se en opskrift på petit fours med lemon curd her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/11/lemon-petit-fours.html




2 kommentarer:

Cathrine Koefoed sagde ...

MUMS - det ser skønt ud :-) Jeg er altså vild med din blog. God aften :-)
Kh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk

Mulle sagde ...

Sikke en opmuntrende kommentar Cathrine. Tak for det.

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage