En vaniljesandkage med æblestykker og cocktailbær
Min mor bagte tit, det hun kalder en et-ægskage, da jeg var barn. Det mindede meget om en sandkage.
Nogen gange kom hun æble eller pærestykker i dejen, og det var jeg meget glad for - og det var min far også. Han kan godt lide, når kagen er lidt klæg. Derfor gjorde han tit det, når kagen var i ovnen, at han lige gav komfuret et skub, når han gik forbi. Nogen gange lykkedes det ham, at få kagen til at falde sammen - men ikke altid. Denne kage er bagt med tanke om dette barndomsminde.
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid, og kagen skal bages i 50-60 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 1 kage:
125 g smør
1 1/4 dl / 125 g sukker
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk vaniljesukker
2 æg
5 dl / 300 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
1 1/4 dl mælk
Fyld:
1 æble
100 g Cocktailbær
Bages i:
En smurt og meldrysset franskbrødsform på 2 liter.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader (alm. under/over varme).
Pisk smør og sukker let og cremet (hvis smørret er meget koldt og hårdt, så giv det eventuelt en lille luner i mikroovnen eller over et vandbad).
Pisk vaniljeessensen i.
Pisk grundigt ét æg i ad gangen.
Rør hvedemel og bagepulveret godt sammen i en anden skål, og sigt det i dejen skiftevis med mælken. Start og slut med melet.
Smør din bageform, drys den med mel.
Hæld halvdelen af dejen i.
Skræl æblet og skær det i tern.
Bred æblestykkerne og cocktailbærene over dejen.
Hæld den anden dejhalvdel over, og glat den jævnt ud.
Bag kagen i 50-60 minutter. Efter 50 minutter stikker du i kagen, og hænger der dej ved, så skal den have 5-10 minutter mere.
Lad kagen køle lidtd af, før du vender den ud på en rist for at køle helt af.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager bedst, samme dag som den er bagt, men kan også sagens gå på 2. dagen. Hvis der er mere kage tilbage på 3. dagen, så kan den spises med smør på (det gjorde vi, da jeg var barn - især min far).
Når kagen er afkølet, skal den opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder/pose.
Inspiration:
Opskrift på sandkagen er fra en lille folder om "Muffins, Scones og Tekager, som jeg har købt for få kroner i en boghandel. Folderen er forfattet af Anne Wilson, og udgivet af Murdoch Books, 1991.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar