lørdag den 25. april 2015

Rabarber-marcipankage

En saftig bradepandekage med rabarber

Min rabarber i haven titter op ad jorden, og så er der snart friske rabarber. Men i min fryser er der stadig rabarber fra sidste års høst, og de skal jo bruges til noget. Det blev til denne saftige kage med marcipan og kardemomme og rabarberstykker.

Du kan helt sikkert også bage kagen med æbler, pærer, ananas osv. Hvis du gør det, skal du være hjertelig velkommen til at dele din erfaring med mig og andre her på bloggen.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
I alt omkring 1 times tid.
Omkring 15 minutter på at koge rabarber, 20 minutter på tilberede dejen og så skal kagen bages i ca. 30 minutter.


Det skal du bruge til en kage på størrelse med en halv bradepande: 

500 g frosne rabarber, skåret i stykker på 2-3 cm.
1 dl sukker
4 spsk maizena
Evt. ½ tsk nonoxal

125 g marcipan
180 g rørsukker eller almindeligt hvidt sukker
175 blødt smør
4 æg
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme, stødt

Bages i :
Et ildfastfad på ca. 23 x 23 cm. med bagepapir.

Start med rabarberne
Start med at koge rabarberne sammen med sukkeret og nonoxal.
Når sukkeret er opløst, rører du maizenaen i.
Tag gryden af varmen, og lad rabarberne køle af imens kagedejen tilberedes.
Tænd ovnen på 190 grader almindelig under-over-varme.

Riv marcipanen groft
Hæld sukker over marcipanen og rør forsigtigt rundt, så marcipanen ikke klumper.
Pisk med en elpisker smørret ud i sukker og marcipanen til en fast dej.
Pisk 1 æg i ad gangen.
Bland mel, bagepulver og kardemomme i en anden skål.
Sigt det i dejen og rør med en gydeske til dejen er godt blandet. Rør ikke for meget, så dejen bliver sej.
Rør nu rabarberne i - med saft og alt.
Læg bagepapir i dit fad, og hæld dejen over, og glat den jævnt ud.
Bag kagen midt i oven i 30 minutter til den er gylden. Stik eventuelt i den for at se om den har fået tilstrækkeligt.
Lad kagen køle af i formen, og drys den eventuelt med flormelis inden den serveres.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagen er helt afkølet, skal den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Hvis hele kagen ikke spises samme dag, kan resten gemmes i køleskabet. Kagen bliver mere svampet og konfektagtig i køleskabet, men smager stadig rigtig godt op til 3 dage efter den er bagt.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage