
Nåh... men kagen, som jeg nu vil omdøbe til Brødvifte med frugt smagte dejligt. Vi spiste brødet lunt, og jeg vil påstå, at det var en perfekt spise til en sen eftermiddags- eller aftenshygge.
Brødet tager ca. 30 minutter at lave, og skal bages 20 min. i ovnen.
Det skal du bruge:
5½ dl hvedemel
2½ tsk bagepulver
½ tsk stødt kanel
60 gram smør
Ca. 5 spsk. tørret hakket frugt (den kan sagens tåle mere, hvis du holder af det)
1 spsk sukker
1 æg
1 1/4 dl mælk
Sådan gør du:
Hak 60 gram smør til små tern og stil det til side, så det kan blive blødt.
Varm ovnen til 200 grader.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Hak de tørret frugter groft.
Sigt mel, bagepulver og kanel i en skål.
Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne.
Rør de tørret frugter og sukker i.
Rør ægget og mælken sammen, og lav en fordybning midt i melet og hæld det i, og bland det sammen til en blød dej.
Dejen æltes lidt og formes så til en halvcirkel, som lægges på bagepladen.
Tag en saks og klip hakker med ca. 2 cm. mellemrum i den buede side.
Bag brødet i 20 minutter - det skal lyde hult, når du forsigtigt banker på det.
Afkøl brødet lidt på en rist imens du blander glasuren.
2½ dl. flormelis, 1 tsk. smør og kogende vand efter behov blandes sammen. Tilsæt eventuelt en tsk. kogende vand ad gangen, så du ikke hælder for meget i. Hæld det over kagen og server den med smør og kaffe/te.
I stedet for at forme dejen som en vifte, kan du f.eks. også rulle den i 3 pølser som du fletter sammen (pres enderne sammen).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar