I mit lille bagehæfte "Muffins, Scones og Tekager" (fra Bog & ide til 2,- kr. - jo sgu!), så jeg en dag en opskrift på "Traditionel tekage". Kagen lød lidt gammeldags og hyggelig, så da jeg i mandags skulle have veninder på besøg, bagte jeg kagen. Blot for at sande, at kagen ikke ser ud som på billedet, og overhovedet ikke har noget som sådan med en kage at gøre. Og det var ikke - som mange måske kunne fristes til at tro - fordi jeg havde "mulleficeret" kagens indhold. Jeg havde blot erstatter 2 spsk. sultanrosiner med ca. 5 spsk. tørret hakket blandet frugt (blommer, abrikoser, æbler osv.).
Nåh... men kagen, som jeg nu vil omdøbe til Brødvifte med frugt smagte dejligt. Vi spiste brødet lunt, og jeg vil påstå, at det var en perfekt spise til en sen eftermiddags- eller aftenshygge.
Brødet tager ca. 30 minutter at lave, og skal bages 20 min. i ovnen.
Det skal du bruge:
5½ dl hvedemel
2½ tsk bagepulver
½ tsk stødt kanel
60 gram smør
Ca. 5 spsk. tørret hakket frugt (den kan sagens tåle mere, hvis du holder af det)
1 spsk sukker
1 æg
1 1/4 dl mælk
Sådan gør du:
Hak 60 gram smør til små tern og stil det til side, så det kan blive blødt.
Varm ovnen til 200 grader.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Hak de tørret frugter groft.
Sigt mel, bagepulver og kanel i en skål.
Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne.
Rør de tørret frugter og sukker i.
Rør ægget og mælken sammen, og lav en fordybning midt i melet og hæld det i, og bland det sammen til en blød dej.
Dejen æltes lidt og formes så til en halvcirkel, som lægges på bagepladen.
Tag en saks og klip hakker med ca. 2 cm. mellemrum i den buede side.
Bag brødet i 20 minutter - det skal lyde hult, når du forsigtigt banker på det.
Afkøl brødet lidt på en rist imens du blander glasuren.
2½ dl. flormelis, 1 tsk. smør og kogende vand efter behov blandes sammen. Tilsæt eventuelt en tsk. kogende vand ad gangen, så du ikke hælder for meget i. Hæld det over kagen og server den med smør og kaffe/te.
I stedet for at forme dejen som en vifte, kan du f.eks. også rulle den i 3 pølser som du fletter sammen (pres enderne sammen).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar