Min søn Philip og jeg bagte majsbrød i går eftermiddags. Han er snart 3 år, og med sit forklæde på, kravler han let op på køkkenbordet og tager gærpakken. Han har efterhånden været med til, at bage så mange gange, at jeg ikke engang behøver fortælle ham, at gæret skal smuldres i skålen. Det har han helt styr på, og vi hygger os med bagningen. Jeg vælger lette brød- eller bageopskrifter, når han er med, og dette brød er ingen undtagelse.
Majsbrødet er tungt, tæt, med mange små krummer, smager af majs og skorpen er tyk og sprød. Det mætter og er dejligt med smør og sødt på f.eks marmelade eller honning.
Opskriften er fra Gyldendals bagebog. Det tager ca 20 at lave dejen, og bagningen 1 time. Jeg blandede dejen på køkkenmaskinen, men den er ikke så fast, så en piskers dejkroge, må også kunne gøre det (eller god gammeldags håndkraft).
Det skal du bruge:
50 g gær
1 dl mælk
2 dl vand
225 g majsmel
1/2 tsk salt
300 g hvedemel
50 g smør
Sådan gør du:
Mål/vej smørret, skær det i små tern og stil det til side, så det kan blive blødt.
Lun mælken, enten i microovnen eller på komfuret.
Udrør gæret i mælken.
Hæld lunken vand, majsmel, salt og halvdelen af hvedemelet i.
Rør dejen jævn og rør smørret i.
Når smørret er rørt helt i tilsættes hvedemelet lidt ad gangen. (Vi brugte ikke det hele).
Pensel en brødform med smør og drys majsmel på kanterne.
Hæld dejen i, glat overfladen og lad den hæve tildækket i ca 1/2 time.
Bages i 200 grader i 1 time.
Afkøles på rist.
Brødet skal skæres forsigtigt, hvis det spises lunt (og det skal det helst), for ellers går brødet fra hinanden.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En sprød kiksebund, blødt cheesefyld med appelsinsmag og appelsingele på toppen Heidi fra min yngste søns mødregruppe sagde en dag, at det...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
En superlet dessert som smager himmelsk Da jeg en sen aften havde lyst til at bage, så fik jeg den ide, at koge Penna Cotta - det tager ne...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...

1 kommentar:
alt alt for tørt. mindre mel i.
Tilføj en kommentar