torsdag den 9. august 2012

Majsbrød

Min søn Philip og jeg bagte majsbrød i går eftermiddags. Han er snart 3 år, og med sit forklæde på, kravler han let op på køkkenbordet og tager gærpakken. Han har efterhånden været med til, at bage så mange gange, at jeg ikke engang behøver fortælle ham, at gæret skal smuldres i skålen. Det har han helt styr på, og vi hygger os med bagningen. Jeg vælger lette brød- eller bageopskrifter, når han er med, og dette brød er ingen undtagelse.

Majsbrødet er tungt, tæt, med mange små krummer, smager af majs og skorpen er tyk og sprød. Det mætter og er dejligt med smør og sødt på f.eks marmelade eller honning.

Opskriften er fra Gyldendals bagebog. Det tager ca 20 at lave dejen, og bagningen 1 time. Jeg blandede dejen på køkkenmaskinen, men den er ikke så fast, så en piskers dejkroge, må også kunne gøre det (eller god gammeldags håndkraft).

Det skal du bruge:
50 g gær
1 dl mælk
2 dl vand
225 g majsmel
1/2 tsk salt
300 g hvedemel
50 g smør

Sådan gør du:
Mål/vej smørret, skær det i små tern og stil det til side, så det kan blive blødt.
Lun mælken, enten i microovnen eller på komfuret.
Udrør gæret i mælken.
Hæld lunken vand, majsmel, salt og halvdelen af hvedemelet i.
Rør dejen jævn og rør smørret i.
Når smørret er rørt helt i tilsættes hvedemelet lidt ad gangen. (Vi brugte ikke det hele).
Pensel en brødform med smør og drys majsmel på kanterne.
Hæld dejen i, glat overfladen og lad den hæve tildækket i ca 1/2 time.
Bages i 200 grader i 1 time.
Afkøles på rist.
Brødet skal skæres forsigtigt, hvis det spises lunt (og det skal det helst), for ellers går brødet fra hinanden.

1 kommentar:

Mads Goldin Andersen sagde ...

alt alt for tørt. mindre mel i.

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage