Da jeg sad og kiggede i en bagebog af ældre dato, blev jeg mindet om, at muffins også kan spises som andet end sød kage. Jeg blev inspireret til at bage disse muffins, som egner sig perfekt til morgenmad eller til en regnvejrsdag, hvor du ikke lige giiider bage boller.
Det tager kun 15 minutter at lave dejen, og de skal have 20 min i ovnen.
Jeg fik 8 stk ud af det - i 2 1/2 dl muffins forme.
Det skal du bruge:
80 g smør
1 æg
2 dl mælk
4 1/2 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
6 spsk sukker
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smøret i en gryde.
Pisk (med piskeris) æg og mælk sammen.
Hæld det smeltet smør i og pisk det godt.
Vej mel, bagepulver og sukker op i en anden skål, og sigt det over æggeblandingen.
Rør forsigtigt melet ind i dejen. Du må ikke røre for meget, og dejen kan se lidt klumpet ud - det er helt okay.
Pensel formene og fyld dem 2/3-del op med dejen.
Bag morgen muffinsene i 20 minutter, og lad dem stå i formen 5 minutter inden du vender dem ud på en rist.
Morgen muffins kan spises lune med f.eks smør, marmelade eller honning.
De smager dog bedst samme dag de er lavet - hvis der er nogen tilbage dagen efter kan du riste dem, eller frys dem ned og bruge dem i en brødbudding eller til hjemmelavet romkugler.
Du kan glæde dine kollegaer med morgen muffins en dag. Lav dejen og sæt muffinsene i ovnen, og gå i bad osv imens de bages.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En sprød kiksebund, blødt cheesefyld med appelsinsmag og appelsingele på toppen Heidi fra min yngste søns mødregruppe sagde en dag, at det...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
En superlet dessert som smager himmelsk Da jeg en sen aften havde lyst til at bage, så fik jeg den ide, at koge Penna Cotta - det tager ne...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...

Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar