Da jeg sad og kiggede i en bagebog af ældre dato, blev jeg mindet om, at muffins også kan spises som andet end sød kage. Jeg blev inspireret til at bage disse muffins, som egner sig perfekt til morgenmad eller til en regnvejrsdag, hvor du ikke lige giiider bage boller.
Det tager kun 15 minutter at lave dejen, og de skal have 20 min i ovnen.
Jeg fik 8 stk ud af det - i 2 1/2 dl muffins forme.
Det skal du bruge:
80 g smør
1 æg
2 dl mælk
4 1/2 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
6 spsk sukker
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smøret i en gryde.
Pisk (med piskeris) æg og mælk sammen.
Hæld det smeltet smør i og pisk det godt.
Vej mel, bagepulver og sukker op i en anden skål, og sigt det over æggeblandingen.
Rør forsigtigt melet ind i dejen. Du må ikke røre for meget, og dejen kan se lidt klumpet ud - det er helt okay.
Pensel formene og fyld dem 2/3-del op med dejen.
Bag morgen muffinsene i 20 minutter, og lad dem stå i formen 5 minutter inden du vender dem ud på en rist.
Morgen muffins kan spises lune med f.eks smør, marmelade eller honning.
De smager dog bedst samme dag de er lavet - hvis der er nogen tilbage dagen efter kan du riste dem, eller frys dem ned og bruge dem i en brødbudding eller til hjemmelavet romkugler.
Du kan glæde dine kollegaer med morgen muffins en dag. Lav dejen og sæt muffinsene i ovnen, og gå i bad osv imens de bages.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere fris...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Rabarber marmelade med vanilje og mandler. Jeg har købt en bog om marmelader, syltetøj og henkogte frugter. Den er min bibel for tiden, ...
-
Et klassisk studenterbrød med sød mørdejsbund og glasur med harlekin krymmel. Min fryser indholder adskellige mængder kagerester, så da je...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar