torsdag den 2. august 2012

Morgen muffins

Da jeg sad og kiggede i en bagebog af ældre dato, blev jeg mindet om, at muffins også kan spises som andet end sød kage. Jeg blev inspireret til at bage disse muffins, som egner sig perfekt til morgenmad eller til en regnvejrsdag, hvor du ikke lige giiider bage boller.

Det tager kun 15 minutter at lave dejen, og de skal have 20 min i ovnen.

Jeg fik 8 stk ud af det - i 2 1/2 dl muffins forme.

Det skal du bruge:
80 g smør
1 æg
2 dl mælk
4 1/2 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
6 spsk sukker

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smøret i en gryde.
Pisk (med piskeris) æg og mælk sammen.
Hæld det smeltet smør i og pisk det godt.
Vej mel, bagepulver og sukker op i en anden skål, og sigt det over æggeblandingen.
Rør forsigtigt melet ind i dejen. Du må ikke røre for meget, og dejen kan se lidt klumpet ud - det er helt okay.
Pensel formene og fyld dem 2/3-del op med dejen.
Bag morgen muffinsene i 20 minutter, og lad dem stå i formen 5 minutter inden du vender dem ud på en rist.

Morgen muffins kan spises lune med f.eks smør, marmelade eller honning.
De smager dog bedst samme dag de er lavet - hvis der er nogen tilbage dagen efter kan du riste dem, eller frys dem ned og bruge dem i en brødbudding eller til hjemmelavet romkugler.

Du kan glæde dine kollegaer med morgen muffins en dag. Lav dejen og sæt muffinsene i ovnen, og gå i bad osv imens de bages.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage