mandag den 20. august 2012

Karamellagkage med hvid chokocreme og daim

I søndags fejrede vi min søns 3 års fødselsdag med en stor fest i haven. Jeg spurgte Philip, hvad han gerne ville have, at vi bagte til fødselsdagen, og hans svar var uden tøven "lagkage"! Meget forudsigeligt, men kort sagt; His wish, my command.

Jeg havde bagt 2 forskellige slags lagkager, og den ene var et stort hit. Dens navn lyder næsten for sød til at være god, men den er præcis tilpas sød og fyldig (mættende). Meget meget lækker.

Tidsforbrug: Det tog mig ca. 1 time at lave dejen til bundene, som skulle bages 35 minutter i ovnen. Det tog ca. 15 minutter at lave cremen, som skal stå på køl natten over, og ca. 15 minutter at samle den. Altså en forholdsvis overkommelig lagkage - absolut tidsforbruget værd.

Hvis du ikke har 2 springforme, skal du påregne tid til at bage bunde af 2 omgange. Lån eventuelt en af en ven eller kollega i forvejen.

Både bunden og cremen tilberedes dagen før, og på selve festdagen samles kagen.

Det skal du bruge bundene:
180 g smør
1 1/4 dl farin
3 æg
1 1/4 dl mørk sirup
1 tsk vaniljepulver
7 ½ dl hvedemel
3 ½ tsk bagepulver
2 dl. mælk

Sådan gør du med bundene:
Mål smørret op og stil det til side, så det kan blive blødt.
Varm ovnen til 180 grader varmluft (hvis du ikke har varmluft, må du hellere bage en bund ad gangen).
Smør 2 springforme (ca. 20-25 cm). og skær bagepapir ud til bunden (så hænger dejen ikke fast i bunden). Siderne skal være smurt, så dejen kan hæve ubesværet op ad.
Pisk smørret og sukkert sammen, så det er cremeagtigt.
Del æggene i hvider og blommer. Sæt hviderne til side, og pisk blommerne i cremen.
Rør nu siruppen i med en grydeske.
Mål mel, vaniljesukker og bagepulver op i en skål.
Melet skal sigts skiftevis i dejen sammen med mælken.
Pisk nu æggehviderne stive, og vend også dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i de 2 springforme, og bag dem i ovnen i 35 minutter.
Hvis du er i tvivl om bundene er færdig, kan du stikke i dem med et trægrillspyd eller lignende. Kommer der dej med op, så skal kagen have mere. Hvis bundene slipper formens sider, eller føles elastisk når du forsigtigt trykker på den, så er den færdigbagt.
Når kagerne er afkølet en smule med ringene af, vendes bundene på en rist og køles helt af.
Når de er helt afkølet (tag ikke bagepapiret af endnu), pakkes de godt i en pose og gemmes til dagen efter ved stuetemperatur.

Det skal du bruge til cremen:
½ l piskefløde
300 g hvid chokolade
Ca. 8 daim

Sådan laver du cremen:
Over et vandbad smelter du chokoladen og fløden sammen.
Det tager lidt tid og du skal røre forsigtigt imens.
Når al chokoladen er smeltet, stiller du chokoladefløden i køleskabet med låg/film over.
Dagen efter pisker du chokoladefløden til den bliver stiv.

Sådan samler du kagen:
Hak daim-chokoladen til små stykker (men ikke alt for fint).
Find et passende serveringsfad til kagen.
Kagen har godt af, at stå på køl i nogle timer før servering, så hvis det er muligt, at vælg et fad som du kan lægge låg på eller overdække, så cremen ikke tager smag af eventuelle andre stærke madvare i køleskabet.
Tag bagepapiret af den ene bund og læg den med den bagte siden nedad på fadet.
Smør halvdelen af cremen på bunden og hæld halvdelen af daim chokoladen over.
Tag bagepapiret af den anden bund, og læg den med den bagte side opad på cremen (så de 2 lyse sider af bundene er mod hinanden).
Hæld nu resten af cremen og daim stykkerne på cremen.
Stil den i køleskabet til den skal serveres.


2 kommentarer:

Rebelsig sagde ...

Hej. Jeg skal lave denne lagkage i morgen :)

Når du skriver farin er det så alm. sukker eller brun farin?

På forhånd tak.

Anonym sagde ...

Hej Rebelsig, Det er brun farin. Held og lykke med kagen ;-) Bagehilsner fra Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage