
De tørret frugter og chokoladen giver god smag i hver en bid, og i midten har jeg lagt en klat marmelade som ekstra smagsbonus.
Tidsforbrug: Det tog mig ca 25-30 minutter at lave dejen (inkl. oprydning), og en stor del af tiden gik med at hakke frugt og chokolade.
Det skal du bruge:
90 g smør
375 g hvedemel
3 tsk bagepulver
165 g sukker
150 g tørret frugt
100 g mælkechokolade
3 dl mælk
1 æg
Ca 150 g abrikosmarmelade
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader, og find 12 muffinsforme frem.
Hak chokoladen og den tørret frugt groft. Du kan bruge den tørret frugt du vil, jeg brugte abrikoser, svesker og pærer.
Smelt smørret.
Bland mel, bagepulver og sukker med en grydeske i en stor skål.
Hæld den tørret frugt i og rør.
Hæld mælken og ægget i skålen/gryden med smørret og pisk det sammen.
Bland nu æggemassen med melblandingen.
Rør til sidst chokoladen i.
Smør muffinsformene.
Hæld en stor spiseskefuld dej i hver form.
Læg en tsk marmelade i midten af hver form, og fordel resten af dejen i formene. Du kan vælge, at bruge en anden marmelade.
Bag dem i 30 minutter, stik eventuelt i dem med et trægrillspyd, for at se om de har fået tilstrækkeligt.
De smager godt både samme dag, og dagen efter (dagen efter virker de dog lidt tungere/vådere, men er absolut stadig gode).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar