tirsdag den 14. august 2012

Chokoladepavlova med skum og hindbær

Efter at have bagt en almindelig version af en pavlova, måtte jeg forsøge mig igen med en chokoladeversion - og den smagte også himmelsk.

Pavlova er meget let at lave, og får du gæster, kan du bage marengsen dagen før, den skal bare opbevares i en lufttæt beholder (i stuetemperatur).






Det skal du bruge til marengsbunden:
4 æggehvider
250 g sukker
2 tsk maizena
1 tsk rødvinseddike eller balsamico
3 tsk chokoladepulver
50 g finthakket mørk chokolade

Det skal du bruge til creme og frugt:
2 1/2 dl flødeskum
300 g hindbær

Sådan gør du:
Tag æggehviderne ud af køleskabet 20-30 min før du bager (de skal have stuetemperatur).
Hak chokoladen fint, og stil den til side.
Varm ovnen til 160 grader, og læg bagepapir på en bradepande. Vælg eventuelt, at tegne en rund cirkel på bagepapiret, som du kan lægge marengsen indenfor, så får den en fin rund form.
Denne gang lavede jeg 2 mindre pavlovaer, i stedet for 1 stor. Begge kunne stadig være på 1 bradepande.
Kom æggehviderne i en skål med en anelse salt.
Pisk hviderne ved lav hastighed til der er blødt skum.
Skru så op for hastigheden og pisk til der er bittesmå ensartet bobler i skummet.
Når skummet danner små toppe, tilsættes sukkeret lidt ad gangen - pisk godt hver gang.
Når blandingen er tyk og blank, og alt sukkeret opløst, så er den god.
Pas på du ikke pisker for længe, så bliver det grynet.
Sigt maizena og chokoladen i og vend det forsigtig i massen.
Derefter vendes rødvinseddike og chokoladestykkerne forsigtig i.

Hæld marengsen på bagepladen og glat den ud. Den skal være ca 2 1/2 cm høj.

Bag den i 40 minutter til den er sprød når du forsigtigt mærker efter.
Sluk for ovnen, men vent med at tage marengsen ud, hvis du gør det for hurtigt sprækker den meget pga overgangen fra varm til kold.
Efter ca 5 min åbner du ovndøren lidt, og igen efter 5-10 helt op, og igen efter 5-10 min tager du marengsen ud.
Vend den med det samme om på dit serveringsfad.
Hvis bagepapiret er svært at få af, kan du pensle det med vand.
Når marengsen er kølet, pyntes den med creme og frugt. Gem eventuelt lidt hakket chokolade, til at drysse over.
Pavlovaen skal spises senest 1 time efter den er pyntet ellers suger marengsen væden.
Ønsker du en mere sprød marengs, kan du undlade at tilsætte maizena og eddiken, de gør den nemlig mere sej.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage