Da jeg ser på ugens indkøbsliste, som min kæreste har skrevet, ser jeg, at der står "flutes". Jeg undrer mig, og alene ved at se mit ansigtsudtryk ved han, hvad jeg tænker. "Jeg skrev flutes på listen, fordi jeg ikke vidste, om du ville bage nogle, eller om vi bare skulle købe dem", sagde han og smilede. Og selvfølgelig skal vi ikke købe en kedelig omgang masseproduceret flutes, når jeg står klar til at afprøve endnu en opskrift på hjemmebagt flutes - og denne gang valnøddeflutes.
De smagte... det kan sørme nogen gang være svært, at skrive, hvad mad smager af, men disse flutes, tja... de SMAGTE af noget, og var ikke bare hvedeflutes. Der er en smag af noget sødt og salt, lidt af grøft brød, og nogle mundfylde får en valnødsurprise. Lige når de kommer fra ovnen er de sprøde, men de smager også skønt afkølet, hvor de dog er lidt blødere. De kan helt klart anbefales. Og de var lette at lave. Opskriften er fra Gyldendals bagebog med en del "mullefikationer".
Det tager ca. 20-30 minutter at blande dejen, og den skal hæve 1 time i skålen, rulles ud og hæve igen 15 min., før brødene bages i 20 min. Jeg rørte dejen med min køkkenmaskine, men du kan også gøre det med piskerisets dejkroge eller i hånden.
Det skal du bruge til 10 stk.:
25 g. gær (½ pakke)
2,5 dl. kvark
1 dl. vand
50 g. grofthakkede valnødder
3 tsk salt
1 spsk flydende akaciehonning
2 spsk. rapsolie (eller anden olie uden gennemtrængende smag)
125 g. rugmel
400 g. hvedemel
Sådan gør du:
Udrør gæren i lunken vand og kvark.
Tilsæt salt, honning, olie, rugmel og rør godt.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og rør godt til dejen er smedig, men ikke helt tør. Den skal være lidt klisteret.
Dejen skal nu hæve i 1 time et lunt sted overdækket med viskestykke.
Når dejen er hævet 1 times tid, hældes den ud på et let meldrysset bord.
Du skal ikke ælte den igennem, men blot trille den ud til en lang pølse.
Skær den i 10 stykker og form dem til små brød/flutes.
Læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg et viskestykke over og lad dem hæve i 15 min.
Tænd ovnen på 225 g.
Inden du sætter brødene i ovnen, pensler du dem med vand.
De skal bages på midterste rille i 20 minutter.
Hvis de skal være mest sprøde, så afkøl dem på rist, når du tager dem ud af ovnen.
Hvis du former runde, kan du også servere dem som valnøddeboller.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar