Den sidste afstemning afgjorde, at jeg skulle bage Pavlova. En god sommerspise pga de friske frugter, og en skøn, luftig og sød kage. Den smager fantastisk. Min lillesøster og jeg spiste så meget, at vi fik mavesmerter - men det var det værd.
Kagen er meget let at lave, og får du gæster, kan du bage marengsen dagen før, den skal bare opbevares i en lufttæt beholder (i stuetemperatur).
Det skal du bruge til marengsbunden:
4 æggehvider
250 g sukker
2 tsk maizena
1 tsk hvidvinseddike
Det skal du bruge til creme og frugt:
Her er mange valgmuligheder f.eks flødeskum 2 1/2 dl, eller færdiglavet købecreme eller hjemmelavet kagecreme. Jeg brugte en færdigkøbt jordbærcreme.
Frugterne er også efter egen smag og behag (eller årstid). Jeg valgte jordbær (500 g/ 1 bakke) og 250 g blåbær.
Sådan gør du:
Tag æggehviderne ud af køleskabet 20-30 min før du bager (de skal have stuetemperatur).
Varm ovnen til 160 grader, og læg bagepapir på en bradepande. Vælg eventuelt, at tegne en rund cirkel på bagepapiret, som du kan lægge marengsen indenfor, så får den en fin rund form.
Kom æggehviderne i en skål med en anelse salt.
Pisk hviderne ved lav hastighed til der er blødt skum.
Skru så op for hastigheden og pisk til der er bittesmå ensartet bobler i skummet.
Når skummet danner små toppe, tilsættes sukkeret lidt ad gangen - pisk godt hver gang.
Når blandingen er tyk og blank, og alt sukkeret opløst, så er den god.
Pas på du ikke pisker for længe, så bliver det grynet.
Sigt maizena i og vend det forsigtig i massen.
Derefter vendes eddiken forsigtig i.
Hæld marengsen på bagepladen og glat den ud. Den skal være ca 2 1/2 cm høj.
Bag den i 40 minutter til den er fin lysgylden og sprød når du forsigtigt mærker efter.
Sluk for ovnen, men vent med at tage marengsen ud, hvis du gør det for hurtigt sprækker den meget pga overgangen fra varm til kold.
Efter ca 5 min åbner du ovndøren lidt, og igen efter 5-10 helt op, og igen efter 5-10 min tager du marengsen ud.
Vend den med det samme om på dit serveringsfad.
Hvis bagepapiret er svært at få af, kan du pensle det med vand.
Når marengsen er kølet, pyntes den med creme og frugt.
Pavlovaen skal spises senest 1 time efter den er pyntet ellers suger marengsen væden.
Ønsker du en mere sprød marengs, kan du undlade at tilsætte maizena og hvidvinseddiken, de gør den nemlig mere sej.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar