En god klassisk tung brownie men med et twist af kokos marmor.
Er der én kage, som min kæreste kan lide at sætte tænderne i, så er det en brownie. Han kan bedst lide den helt klassiske slags, og er generelt ikke til eksperimenter, men efter gensidig aftale fik jeg lov til at give denne brownie en gang kokos marmor. Resultatet blev overraskende godt, min kæreste var glad og det var kollegaerne også, da han dagen efter havde resten med på arbejde.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1 times tid. 30 minutter på at tilberede dejen, og kagen skal have 25 minutter i ovnen.
Det skal du bruge til ½ bradepande:
Browniedejen:
250 g smør
1 dl sukker
1 spsk vaniliesukker
1 dl kakaopulver
½ dl sirup
½ tsk salt
4 æg
1 1/4 dl hvedemel
Kokos marmor:
2 spsk sukker
1 dl piskefløde
3 dl kokosmel
2 æggehvider
½ spsk vaniliesukker
Plus smør til siderne af kageformen/bradepladen.
Sådan gør du:
Browniedejen:
Pisk smør, sukker og vaniliesukkeret længe, så det bliver lyst og luftigt.
Rør kakao, sirup og salt i.
Rør ét æg i ad gangen.
Sigt hvedemelet i og vend det forsigtigt i dejen.
Kokosfyldet:
Tænd ovnen på 175 grader.
Bland alle ingredienserne i en skål.
I ovnen:
Klip et stykke bagepapir, så det passer til formens bund.
Spray eller smør formens sider med smør.
Hæld browniedejen i fadet og glat det ud med en dejskraber (dyp eventuelt dejskraberen i vand).
Læg kokosmarmoren i klatter oven på dejen.
Tag en kniv og træk et mønster gennem kagen, så kokosfyldet marmoreres i browniedejen.
Bag kagen i 25 minutter.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagen kan opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur det første døgn. Hvis der stadig er noget tilbage derefter, så opbevar den i køleskabet. Kagen er i hvert fald god i op til 3 dage.
Inspiration:
Denne opskrift er en mindre "mullefikation" af Leila Lindholms opskrift på Coconut Swirl Brownies.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar