En god klassisk tung brownie men med et twist af kokos marmor.
Er der én kage, som min kæreste kan lide at sætte tænderne i, så er det en brownie. Han kan bedst lide den helt klassiske slags, og er generelt ikke til eksperimenter, men efter gensidig aftale fik jeg lov til at give denne brownie en gang kokos marmor. Resultatet blev overraskende godt, min kæreste var glad og det var kollegaerne også, da han dagen efter havde resten med på arbejde.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1 times tid. 30 minutter på at tilberede dejen, og kagen skal have 25 minutter i ovnen.
Det skal du bruge til ½ bradepande:
Browniedejen:
250 g smør
1 dl sukker
1 spsk vaniliesukker
1 dl kakaopulver
½ dl sirup
½ tsk salt
4 æg
1 1/4 dl hvedemel
Kokos marmor:
2 spsk sukker
1 dl piskefløde
3 dl kokosmel
2 æggehvider
½ spsk vaniliesukker
Plus smør til siderne af kageformen/bradepladen.
Sådan gør du:
Browniedejen:
Pisk smør, sukker og vaniliesukkeret længe, så det bliver lyst og luftigt.
Rør kakao, sirup og salt i.
Rør ét æg i ad gangen.
Sigt hvedemelet i og vend det forsigtigt i dejen.
Kokosfyldet:
Tænd ovnen på 175 grader.
Bland alle ingredienserne i en skål.
I ovnen:
Klip et stykke bagepapir, så det passer til formens bund.
Spray eller smør formens sider med smør.
Hæld browniedejen i fadet og glat det ud med en dejskraber (dyp eventuelt dejskraberen i vand).
Læg kokosmarmoren i klatter oven på dejen.
Tag en kniv og træk et mønster gennem kagen, så kokosfyldet marmoreres i browniedejen.
Bag kagen i 25 minutter.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagen kan opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur det første døgn. Hvis der stadig er noget tilbage derefter, så opbevar den i køleskabet. Kagen er i hvert fald god i op til 3 dage.
Inspiration:
Denne opskrift er en mindre "mullefikation" af Leila Lindholms opskrift på Coconut Swirl Brownies.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar