Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr.
Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 unger synes ikke, at det var nogen succes - og det synes min mor desuden heller ikke - så vi blev lovet en ordentlig omgang pandekager på 4. dagen. Og sikke vi åd.
Her har du opskriften på en klassisk omgang pandekager, som også smager dejlige dagen efter lige fra køleskabet med koldt smør på.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
10 minutter på at blande dejen, som skal stå i ca. 15 minutter, og det tager ca. 45 minutter at stege dem.
Det skal du bruge til ca. 12 stk på en 22 cm. pande:
4 dl hvedemel
½ tsk salt
2 tsk sukker
8 dl mælk
10 g smør
2 æg (mellemstørrelse)
Smør til at stege pandekagerne i.
Sådan gør du:
Med din elpisker pisker du hvedemel, salt, sukker, halvdelen af mælken og det flydende smør sammen til en klæg dej.
Pisk så resten af mælken og æggene i.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hvile på køkkenbordet i ca. 15 minutters tid.
Steges gyldne:
Steg pandekagerne på en middelvarm pande.
Hæld lidt flydende smør på panden, og fordel ca. 1 dl. pandekagedej (hvis du bruger en 22 cm. pande) på panden.
Når pandekagens kant er stivnet og gylden, så er det tid til at vende den.
Det tager vel ca. 1½ minuts stegning på hver side.
Serveringsforslag:
Pandekagerne kan spises med ahornsirup, marmelade, hakkede chokolade, hakkede nødder, frisk frugt, brun farin, flormelis, is og flødeboller, flødeskum, lidt presset citron og drysset med sukker... mulighederne er uendelige.
Opbevaring og holdbarhed:
Pandekagerne smager bedst nybagte, men er også ganske gode efter en genopvarmning i f.eks. ovnen eller microovnen. Hvis du ikke spiser dem med det samme, så opbevar dem i køleskabet. Pandekagerne kan spises 2-3 dage efter, at de er bagt.
Tips!
Jeg bruger færdigkøbt flydende "bag og steg", når jeg bager pandekager. Det gør det så meget lettere. Brug både den flydende "bag og steg" til dejen og panden. Almindeligt smør er selvfølgelig også super fint.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En dejlig luftig roulade med nougatmousse Du kan meget let peppe udseendet på dine roulader op, ved at give dem et mønster i kagedejen. ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar