Et dejligt smagsfuldt rugbrød med rugkerner og grahamsmel.
Så fik jeg kastet mig lidt mere ud i rugbrødsbagningen - et uprøvet område for mig. Da jeg så nogle rugkerner i køkkenskuffen, fik jeg ved en pludselig indskydelse lyst til, at kaste mig ud i at bage rugbrød. Tilfædigvis bød posen også på en nem og let tilgængelig opskrift på siden af pakken, og så var det jo bare om, at finde køkkenmaskinen frem. Resultatet blev så godt, at jeg helt sikkert vil bage rugbrød igen i nærmeste fremtid. Der er simpelthen så meget mere smag i dette hjemmebagte rugbrød, i forhold til et færdigkøbt fra butikken.
Tidsforbrug:
5 minutter på at sætte kernerne i blød 1. dag, 20 minutters tid på at samle dejen dagen efter. 1 times hævning og ca. 1 times bagning.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 1 brød:
250 g knækkede rugkerner
3 dl vand
½ l. kærnemælk
½ pk/25 g gær
250 g rugmel
500 g gramhamsmel
20 g salt
Smør til formen
Form:
Brødet skal bages i en rugbrødsform på 2½ liter.
Sådan gør du:
1. dag
Sæt de knækkede rugkerner i blød i vandet til næste dag.
2. dag
Lun kærnemælken i mikroovnen eller i en gryde.
Rør gæren ud i den lune kærnemælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt i 5-10 minutter til dejen er ensartet.
Tag dejen op ad skålen og form den til et brød med hænderne, og læg det i den smurte rugbrødsform.
Læg et viskestykke over rugbrødet, og lad det hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Bagning
Tænd ovnen på 275 grader.
Pensel brødet med vand og prik eventuelt huller i det med en gaffel.
Bag brødet i 5 minutter, og skru så ned for varmen til 185 grader.
Bag brødet i 60-70 minutter ved 185 grader.
Vend brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.
Opbevaring og holdbarhed:
Når brødet er helt afkølet, så skal det opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder.
Brødet smager helt fantastisk nybagt og lunt, men er også godt afkølet næste dag og dagen efter igen.
Inspiration
Denne opskrift er fra Kornkammerets opskrift på siden af deres pose med Økologiske knækkede Rugkerner.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere fris...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
Rabarber marmelade med vanilje og mandler. Jeg har købt en bog om marmelader, syltetøj og henkogte frugter. Den er min bibel for tiden, ...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Et klassisk studenterbrød med sød mørdejsbund og glasur med harlekin krymmel. Min fryser indholder adskellige mængder kagerester, så da je...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar