torsdag den 9. maj 2013
Kys... så luftigt og sødt
Klassisk marengskys - luftige, lette og åh så søde.
I sidste uge var jeg på ferie, og der var en resturant, som vi spiste på 3 gange. De serverede blandt andet nogle fantastiske hjemmelavede søde luftige marengskys. Hjemvendt og med ferienostalgi har jeg bagt marengskys. Jeg valgte, at de skulle være helt hvide, men du kan naturligvis give dem noget frugt farve så de f.eks. bliver lyserøde.
Tidsforbrug:
Omkring 30 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Dog middel hvis du ikke er erfaren med sprøjtepose. Jeg synes det drillede lidt at sprøjte kyssene helt flotte.
Det skal du bruge til omkring 50-60 kys:
4 æggehvider
180 g sukker
80 g flormelis
1 spsk vaniliesukker
Sådan gør du:
Pisk og pisk
Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
Pisk æggehviderne lidt stive, og tilføj så sukkeret lidt ad gangen imens du pisker.
Pisk til konsistensen er blank og du næsten ikke kan se sukkeret mere.
Pisk så halvdelen af flormelissen i. Nu bliver konsistensen mere fast, og du må røre resten af flormelissen og vaniliesukkeret i med en dejskraber.
Spøjt kyssene
Læg bagepapir på 2 bageplader og hæld marengsen i en frysepose eller sprøjtepose med tylle.
Sæt små kys på pladerne. De skal være ca. 3-4 cm i diameter.
Dæmp ovnvarmen til 60 grader, og sæt pladerne midt i ovnen.
Bag kyssene i 1 time og sluk så for ovnen.
Lad kyssene stå i ovnen til den er kold f.eks. 1 times tid, og gerne til næste dag.
Tips!
Du kan bruge en almindelig frysepose, til at sprøjte kyssene med, men du kan også bruge en stjernetylle, og få dem stjerneformet.
Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen imens kyssene bages, eller inden de er afkølet, for så revner de.
Marengs skal helst ikke bages på regnvejrsdage med åbne vinduer, for marengs kan ikke lide fugt.
Husk at bruge helt rent (fedtfrit) og tørt værktøj, for æggehviderne kan ikke stivne, hvis de får fedt f.eks. fra æggeblommen.
Hvis du vil have dine kys mere seje, så giv æggemassen 1 spsk eddike.
Holdbarhed og opbevaring:
Kyssene kan holde sig i lang tid, hvis de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Inspiration (C) Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Fine honning småkager pyntet med glasur. Jeg er allerede i julehumør, og har lyst til at bage massevis af småkager og julekager. Så min sø...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
I dag er det den 1. søndag i advent, og imens min kæreste og søn tog en tur på kælkebakken, gik jeg en tur i køkkenet for at bage Adventsk...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En rommættet kage med tørret bær, nødder og krydderier pyntet med marcipan og royal icing. Sidste jul ville jeg gerne bage en traditione...
-
Min svoger har anbefalet mig, at bage klejner med kærnemælk, for det gjorde hans gamle farfar, og de skulle være helt fantastiske. Som j...


Ingen kommentarer:
Send en kommentar