En letbagt kage med marcipan og friske rabarber.
Min lillesøster og svoger kom forbi med friske rabarber, og de skulle selvfølgelig bages i en kage. De friske rabarber gør kagen fugtig, og sukkeret gør overfladen gylden og sprød. Den smager godt alene, men kan naturligvis piftes op med flødeskum eller creme fraise.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
30 minutter på dejen, og kagen skal have 30 minutter i ovnen.
Det skal du bruge til en kage (ca. 8-12 stk):
500 g friske rabarber
Ca. 1 dl sukker
150 g smør
150 g sukker
2 æg
150 hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
150 g ren rå marcipan
Ekstra sukker til at drysse over kagen.
Smør og rasp til formen
Springform på ca. 25 cm.
Sådan gør du:
Vej smørret og stil det til side til afkøling på køkkenbordet, så det kan blive blødere at arbejde med.
Skyl rababerne, skær dem i mindre stykker (1-3 cm), drys rigeligt med sukker over (ca. 1 dl.), stil dem til side.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smør formen og drys rasp på siderne.
Skær smørret i tern og pisk det med sukkeret.
Pisk æggene i et ad gangen.
I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, vaniliesukker, kanel og ingefær.
Riv marcipanen groft og hæld melblandingen over.
Rør marcipanen rundt i melblandingen til det er en melet stor-grynet masse.
Vend/rør forsigtigt melet i æggemassen.
Læg dejen i formen i små klatter og glat den forsigtigt ud med en dejskraber.
Pres rabarberstykkerne ned i kagedejen f.eks. i et mønster, og drys rigeligt (ja, rigeligt = spar ikke på det) med sukker ovenpå.
Bag kagen i midten af ovnen i 30 minutter.
Serveres gerne lun, men kan også sagens spises kold dagen efter.
Tips!
Denne kage kan også bages uden marcipan, så er den ikke så høj, fordi der er mindre dej (du kan eventuelt lave dobbelt dej-potion, hvis du undlader marcipanen).
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager allerbedst når den serveres lun og nybagt. Hvis du ikke serverer den lun, så gem den det første døgn i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, og derefter i køleskabet. Jeg har ikke prøvet at genvarme den i mikroovn, men det kan da forsøges.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne kage har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar