søndag den 7. juli 2013

Pølsehorn


Klassiske pølsehorn lige til at tage med på udflugt. 

Jeg bagte pølsehorn til vores første feriedag, så der var en hurtig hapser til sultne maver. Du kan variere opskriften meget, og naturligvis også fylde hornene med andet end pølser. Både børn og vokse var glade for dem, og de smagte også godt på 2. dagen. 


Tidsforbrug:
I alt omkring 2 1/2 time. 
20 minutter på at samle dejen, 1. hævning 45 minutter, 20 minutter på at rulle horn mv., 2. hævning 45 minutter og 15 minutter i ovnen. 

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til 16 horn:
100 g smør
150 g grahamsmel
350-400 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk sukker
3 dl mælk
1/2 pk gær (25 g)

Desuden skal du bruge:
16 små pølser
Ketchup

2 bradepander
Bagepapir
Mel til bordet
Mælk til pensling

Sådan gør du: 
Skær smørret i mindre tern, og bland ternene med grahamsmelet, hvedemelet (start med 350 gram hvedemel, og giv så dejen lidt mere mel, hvis den er meget våd. Den skal ikke være for  tør, for så bliver hornene tørre) salt og sukker. 
Med fingrespidserne findeler du smørret i melblandingen. 
Lun mælken i mikroovnen eller i en gryde, og rør gæren ud mælken.
Hæld væsken ned til melblanding og rør og ælt til dejen er fin glat og fast.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 45. minutter på køkkenbordet. 

Efter 1. hævnning deler du dejen i 2. 
Du skal ikke ælte dejen/slå den ned. 
Rul den ene dej ud i en stor cirkel, skær med en kniv eller kagespore et kryds og igen et på skrå i dejen, så du får 8 trekanter. 
Læg lidt ketchup på den brede del af trekanten, læg en pølse på, og rul dejen om pølsen fra den brede side og ind mod spidsen. 
Læg hornene med spidsen nedad på bagepapiret (8 på hver plade), og læg et viskestykke over, og lad dem hæve 2. gang i 45 minutter. 
Gentag med den anden dej. 

Tænd ovnen på 225 grader og bag hornene i 15 minutter. (Du kan også skrue lidt ned for varmen til 200 grader, og bage 2 plader i ovnen på en gang). 
Lad hornene køle af på en bagerist.

Opbevaring:
Hornene opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Jeg har ikke prøvet det, men vil tro, at de kan fryses. Hornene smager bedst samme dag og dagen efter, at de er bagt. 

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på. 

Tips! 
Du kan variere opskriften i en uendelighed f.eks.:

Brug udelukkende hvedemel eller andre meltyper. En god tommelfingerenregel er, at erstatte hvedemel med 1/3-del af noget andet mel. 

Drys sesam, birkes eller lignende på hornene. 

I stedet for ketchup kan du bruge sennep, barbecue sauce osv. 

Du kan erstatter pølsen med skinke, stægte bacontern, ost, marmelade osv. 



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage