tirsdag den 8. oktober 2013

Klassisk drømmekage


En klassisk drømmekage er en sukkerbrødskage med kokos-karamel (tosca) på toppen.

Mine kollegaer i it-afdelingen kan især godt lide drømmekage, og da de er uundværlige synes jeg, at de skulle have deres drømme(kage) opfyldt.

Drømmekage er for mig også en af de klassiske klassentimekager (KTK), og de fleste som jeg kender er vilde med den.




Sværhedsgrad: 
Let. 

Tidsforbrug: 
I alt omkring 1½ times tid. 
Omkring 30 minutters tilberedningstid på dejen, og 15 minutters tid på fyldet. Kagen skal bages i 25 x 15 minutter. 

Bages i/formen: 
Bages i et fad beklædt med bagepapir på halv størrelse af en bradepande. 

Det skal du bruge til kagen: 
100 g smør 
6 æg
500 g / 2½ dl sukker
2 tsk vaniljesukker2 dl mælk 400 g / 7 dl hvedemel4 tsk bagepulver


Det skal du bruge til kokos-karamel toppen/tosca
200 g smør 
250 g kokosmel 
300 g brun farin
100 g / 1 dl mørk sirup 
1 dl mælk (brug meget gerne sødmælk eller piskefløde, men mini-mælk kan også gå) 

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 190 grader (under/over varme). Smelt smørret i en gryde. Imens smørret smelter, pisker du æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt (pisk længe). 
Hæld mælken i det smeltet smør og rør det i sukkerblandingen. 
I en anden skål blander du hvedemel og bagepulver. Sigt melblandingen i dejen, og rør/vend meget forsigtigt dejen sammen. Rør ikke for længe eller for voldsomt. 
Læg bagepapir i din bageform og hæld dejen i. 
Bag kagen i 20 minutter. 

Hæld alle ingredienserne i en gryde, og ved middel varme smeltes alt sammen til en karamel lignende masse. Pas på det er varmt. 
Når kagen har bagt i 20 minutter, tager du kagen ud. 
Læg kokos-karamellen på i klatter på kagen med f.eks. en spiseske. Glat forsigtigt fyldet ud, så det dækker hele toppen. Du må ikke trykke for hårdt på kagen. 
Kagen føles elastisk og fjederende, når du lægger fyldet på. 
Sæt kagen tilbage i ovnen og bag kagen færdig i 15 minutter. 

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagen er afkølet, så skal den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Kagen kan holde sig i op til 3 dage. 

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Efter at have læst rigtig mange opskrifter på drømmekage, så endte jeg ud i denne opskrift, som jeg selv har sammensat. 



1 kommentar:

Christine Poulsen sagde ...

Mener du 250 g sukker?
500 g sukker er vist ikke lig 2½ dl :)
Ellers ser den god og smovset ud - tror jge vil bage den :)

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage