
Når du har biscotti i kagedåsen, så har du altid småkager at tilbyde dine gæster. Kagerne smager friske og godt igennem af appelsin og nødder. Biscotti er sprøde og hårde, så de dyppes meget gerne i en god gang varm kaffe eller te.
Det skal du bruge til ca. 60 biscotti:
2 usprøjtede appelsiner
250 g hvedemel
250 g lyst rørsukker
2 tsk bagepulver
200 g blandede tørret frugt (jeg brugte blåbær, kirsebær og tranebær, en pose på tilbud fra Aldi)
180 g blandede hele nødder (jeg brugte pinjekerner, hasselnødder og mandler)
3 æg
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Læg bagepapir på 2 bradepander.
Riv appelsinerne groft på et rivejern. (Gem appelsinerne til andet bagværk eller juice).
Hæld appelsinskallerne, hvedemel, rørsukker og bagepulver i en skål og rør det sammen.
Rør tørret frugt og nødderne i.
Rør et æg i ad gangen, til sidst skal dejen æltes. Den er meget klisteret.
Drys meget lidt mel på bordet og del dejen i 4 lige store dele (vej dem eventuelt på en vægt).
Rul dejen til pølser på ca. 3 cm. i tykkelsen, og læg 2 på hver bageplade med afstand mellem pølserne.
Tryk pølserne lidt flade og bag dem i 25 minutters tid.
Tag pølserne ud af ovnen (sluk ikke for varmen), og lad dem køle i ca. 10 minutters tid.
Med en brødkniv skærer du skiver af pølserne på ca. 2 cm.
Læg skiverne tilbage på bagepapiret og bag kagerne igen i 8-10 minutters tid, hvor du vender dem og bager dem i 8-10 minutter på den anden side. Kagerne skal være lidt gyldne.
Kagerne køles af på en rist.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagerne kan holde sig i en kagedåse ved stuetemperatur i omkring 2 måneder.
Inspiration:
Denne opskrift er inspireret af Meyers Kager, og opskriften på tekager med tørret bær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar