torsdag den 27. februar 2014

En kage med verdens dyreste krydderi - safran

En sukkerbrødskage med safran.

Safran har en helt unik smag - lidt parfumeret - og den giver mad en fin gul farve. Da jeg fortalte min svoger, at jeg gerne ville prøve at bage en kage med safran, gav han mig nogle safrantråde. Han havde købt krydderiet til noget mad, som han skulle lave, og havde lidt i overskud. Det var faktisk en fin gave, for safran betegnes som verdens dyreste krydderi, og det koster omkring 50,- kr. for 1 gram.

Måske er det et opreklameret krydderi - men nu har jeg i hvert fald prøvet at bage en kage med det. Hvis du har lyst kan du give kage lidt frugt fyld f.eks. æbler eller nogle tørret bær f.eks. tranebær. Hvis du vender frugten/bærene i lidt mel, så synker det ikke til bunds.


Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug:
I alt ca. 1 times tid.
Det tager ca. 30 minutter at tilberede dejen, og så skal kagen bages i 30-35 minutter.

Det skal du bruge til 1 kage: 
1 dl mælk
1 g safran tråde (eller ½ g stødt safran)
50 g smør
3 æg
2½ dl sukker
1 tsk vaniliesukker
3½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt

Smør og mel til bageformen
Flormelis til at drysse over kagen.

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 175 grader.
Hæld mælken i en gryde, og hæld safrantrådene (eller stødt safran), og lun dem med mælken.
Smelt smørret i en gryde.
Pisker æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt (pisk længe).
Si trådene fra mælken og hæld mælken i det smeltet smør, og hæld det i sukkerblandingen.
I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver og salt.
Sigt melblandingen i dejen, og rør meget forsigtigt dejen sammen. Rør eventuelle frugter/bær i nu. Rør ikke for længe eller for voldsomt.
Smør din bageform og drys den med rigeligt mel.

I ovnen
Hæld dejen i en bageform f.eks. springform, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter.
Stik i kagen for at se om den er bagt tilstrækkeligt. Hvis der hænger dej ved, så skal kagen bages længere tid.

Holdbarhed og opbevaring
Kagen skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Kagen smager bedst samme dag eller dagen efter den er bagt, men kan også gå på 3. dagen.

Inspiration: 
Denne opskrift er en "mullefikation" af Leila Lindholms opskrift fra "A piece of cake".





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage