Bløde boller bagt uden smør, men med creme fraise og både hvede- og grahamsmel
Det smager så skønt med en friskbagt lun bolle, og jeg er vild med duften af bagt brød. På en kold søndag er det bare noget af det allerbedste, at spise lune boller om eftermiddagen og være total sofa-kartoffel med familien på besøg eller med en god bog og kop skoldhed te.
Bollerne kan også sagens koldhæves, hvis du vil tilberede dem aften før, og bage dem næste morgen.
Tidsforbrug:
Ca. 20 minutter på at tilberede dejen, som skal hæve 1. gang i 45 minutters tid. Så skal bollerne formes, og de skal hæve 2. gang i ca. 30 minutters tid. Bollerne bages i ca. 20 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til ca. 16 boller:
50 g. gær (1 pk)
4 dl mælk
2 tsk salt
4 spsk rapsolie
1½ dl creme fraiche
5 dl grahamsmel
ca. 7-8 dl hvedemel
1 æg og nogle spsk mælk til pensling - alternativt kan du pensle med mælk
Bages på en bradepande med bagepapir.
Sådan gør du:
Lun mælken i mikroovnen eller i en gryde på komfuret.
Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, olie og creme fraiche og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt grahamsmel og derefter hvedemel lidt ad gangen.
Dejen er lidt klisteret, den må ikke være for fast.
Læg et viskestykke over skålen med dejen, og lad den hæve i ca. 45 minutter ved stuetemperatur.
2. hævning
Når dejen har hævet første gang, hælder du den ud på et meldrysset bord.
Form 16 boller, som du sætter på bagepapiret på bradepanden.
Hav godt med mel på hænderne for dejen er klisteret. Du må ikke ælte alt for meget mel i dejen, den skal være klisteret.
Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve 2. gang ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Bagning
Tænd ovnen på 225 grader almindelig under/over varme.
Pisk æg og mælk sammen, og pensel bollerne.
Bag bollerne midt i ovnen i 20-25 minutter til de er let gyldne på overfladen.
Holdbarhed og opbevaring:
Når bollerne er afkølet, skal de opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur.
Bollerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men er også fine på 2. dagen. Hvis du stadig har boller tilbage på 3. dagen, så kan de ristes eller f.eks. bruges i en brødbudding.
Koldhævning:
Denne bolleopskrift kan sagens koldhæves natten over, så du har boller klar til morgenbordet. Se opskriften her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/morgenboller-med-sesam.html#more I denne opskrift har jeg brugt mindre grahamsmel, men de kan sagens hæves med mere grahamsmel. En god tommelfingerregel er, at erstatte 1/3-del af hvedemelet med en grovere meltype.
Opskriften på brødbudding finder du her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/04/brdbudding-bread-pudding.html
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på, jo jo!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar