Bløde boller bagt uden smør, men med creme fraise og både hvede- og grahamsmel
Det smager så skønt med en friskbagt lun bolle, og jeg er vild med duften af bagt brød. På en kold søndag er det bare noget af det allerbedste, at spise lune boller om eftermiddagen og være total sofa-kartoffel med familien på besøg eller med en god bog og kop skoldhed te.
Bollerne kan også sagens koldhæves, hvis du vil tilberede dem aften før, og bage dem næste morgen.
Tidsforbrug:
Ca. 20 minutter på at tilberede dejen, som skal hæve 1. gang i 45 minutters tid. Så skal bollerne formes, og de skal hæve 2. gang i ca. 30 minutters tid. Bollerne bages i ca. 20 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til ca. 16 boller:
50 g. gær (1 pk)
4 dl mælk
2 tsk salt
4 spsk rapsolie
1½ dl creme fraiche
5 dl grahamsmel
ca. 7-8 dl hvedemel
1 æg og nogle spsk mælk til pensling - alternativt kan du pensle med mælk
Bages på en bradepande med bagepapir.
Sådan gør du:
Lun mælken i mikroovnen eller i en gryde på komfuret.
Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, olie og creme fraiche og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt grahamsmel og derefter hvedemel lidt ad gangen.
Dejen er lidt klisteret, den må ikke være for fast.
Læg et viskestykke over skålen med dejen, og lad den hæve i ca. 45 minutter ved stuetemperatur.
2. hævning
Når dejen har hævet første gang, hælder du den ud på et meldrysset bord.
Form 16 boller, som du sætter på bagepapiret på bradepanden.
Hav godt med mel på hænderne for dejen er klisteret. Du må ikke ælte alt for meget mel i dejen, den skal være klisteret.
Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve 2. gang ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Bagning
Tænd ovnen på 225 grader almindelig under/over varme.
Pisk æg og mælk sammen, og pensel bollerne.
Bag bollerne midt i ovnen i 20-25 minutter til de er let gyldne på overfladen.
Holdbarhed og opbevaring:
Når bollerne er afkølet, skal de opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur.
Bollerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men er også fine på 2. dagen. Hvis du stadig har boller tilbage på 3. dagen, så kan de ristes eller f.eks. bruges i en brødbudding.
Koldhævning:
Denne bolleopskrift kan sagens koldhæves natten over, så du har boller klar til morgenbordet. Se opskriften her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/morgenboller-med-sesam.html#more I denne opskrift har jeg brugt mindre grahamsmel, men de kan sagens hæves med mere grahamsmel. En god tommelfingerregel er, at erstatte 1/3-del af hvedemelet med en grovere meltype.
Opskriften på brødbudding finder du her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/04/brdbudding-bread-pudding.html
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på, jo jo!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar