mandag den 12. januar 2015

Flettet durum- og hvedemelsbrød

Et flot flettet brød bagt på durum og hvedemel

Det ser så flot ud med et flettet brød - meget indbydende. Og at flette et brød er faktisk ikke så besværligt, som man skulle tro. Har du også lyst til at prøve det, så kast dig roligt ud i det.

Dette brød er fyldigt og mættende, for det er bagt med 3 æg og lidt olivenolie. Hvedebrød er sædvanligvis mildt og sødt i smagen, men dette brød er ikke sødt-sødt, og vil egne sig godt til f.eks. tilbehør til gryde-/simreretter eller kødpålæg. En erstatning for flutes og med en blød skorpe.



Sværhedsgrad 
Let

Tidsforbrug
I alt omkring 2 timer.
30 minutters tilberedningstid, 1 x 45 minutters hævning, 1 x 30 minutters hævning og 45 minutters bagetid.

Det skal du bruge til 1 brød
50 g / 1 pk. gær
2 dl vand
4 tsk sukker
2 tsk groft salt
3 æg
½ dl olienolie
200 g durummel
400-500 g hvedemel

Pensles med 1 æggeblomme og 2 spsk mælk eller lunt vand.
Bages på en bageplade med bagepapir.

Sådan gør du 
Rør gæren ud i den lune vand.
Rør sukker, salt, æg og olivenolie i.
Rør durummelet i, og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Måske får du ikke brug for al hvedemelet.
Dejen skal æltes godt igennem på bordet, og den skal være smidig og glat.
Læg dejen i skålen med et viskestykke over, og lad den hæve ved stuetemperatur i 45 minutters tid.

Hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
Del dejen i 3 pølser, som rulles til omkring 60 cm.
Flet pølserne og luk enderne ved at bukke dem under brødet.
Læg brødet på en bageplade med bagepapir.
Læg et viskestykke over og lad det hæve 2. gang i 30 minutters tid ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Pensel brødet med en æggeblomme rørt ud med 2 spsk lunt vand.
Bag brødet midt i ovnen i 15 minutter, så dæmpes varmen til 175 grader og brødet bages færdigt i 30 minutter til det er let gyldent.
Brødet afkøles på en bagerist.

Holdbarhed og opbevaring
Brødet er allerbedst samme dag som det er bagt, men kan sagens gå dagen efter, hvis det dyppes i en god gryde-/simreret eller til en suppe. Opbevar brødet i en lufttæt beholder/pose ved stuetemperatur.

Inspiration
Denne opskrift er inspireret af en opskrift på Israelsk festbrød fra Gyldendals Bagebog. I bagebogens opskrift bruges 600 g hvedemel, og så er fremgangsmåde lidt anderledes.





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage