lørdag den 31. januar 2015

Fedtfattige pølsehorn

Fedtfattige pølsehorn bagt med graham- og hvedemel, havregryn og en smule rapsolie 

Min søn, hans venner og lille kusine er meget glad for pølsehorn. Men den variant som jeg sædvanligvis bager indeholder en del smør/margarine, så jeg har længe eftersøgt en fedtfattig variant, som også smager godt.

Denne her er godkendt af min søn og niece, så den kan helt klart anbefales. Husk dog, at pølserne også skal være fedtfattige - ellers giver den fedtfattige dej jo ingen mening.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug:
I alt omkring 2 times tid.
20 minutter på dejen, 45 minutters hævning, 20 minutter på at forme horn, 30 minutters hævetid og bagetid 15 minutter.

Det skal du bruge til 16 stk.
50 g gær / 1 pk
5 dl lunken vand
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk rapsolie eller anden smagsneutral olie
200 g havregryn
100 g grahamsmel eller anden grov meltype
350 g hvedemel

16 små fedtfattige pølser eller 8 du deler i 2

Nogle spsk. mælk til pensling.
Bages på 2 bageplader med bagepapir.

Sådan gør du: 
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, sukker og olie.
Rør havregryn og grahamsmel i.
Ælt til sidst hvedemelet i. Dejen skal være let klisteret.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 45 minutters tid.

Du skal ikke ælte dejen/slå den ned efter 1. hævning.
På et meldrysset bord, deler du dejen i 16 stykker.
Rul hver dejstykke til en lang dejpølse, som du ruller om pølsen. Du kan vælge, at lukke pølsen helt inde i dejen, eller lade lidt af den titte ud.
Læg pølsehornene på bagepapiret (8 på hver plade), og læg et viskestykke over, og lad dem hæve 2. gang i 30 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader.
Pensel hornene med mælk, og bag dem i 15 minutter. (Du kan også skrue lidt ned for varmen til 200 grader varmluft, og bage 2 plader i ovnen på en gang).
Hornene er færdig når de er let gyldne, og lyder hule, når du let banker på dem.
Lad hornene køle af på en bagerist.

Holdbarhed og opbevaring: 
Hornene smager allerbedst, hvis de spises indenfor et døgns tid. Men de kan også gå på 2. dagen, husk dog at opbevare dem køligt, da pølser jo skal opbevares køligt.
Opbevar dem i en lukket beholder/pose.

Inspiration: 
Der er flere opskrifter på fedtfattige pølsehorn på nettet, og ud fra dem fandt jeg frem til denne opskrift.

Før bagning 
Nybagte og lige til at dyppe i lidt ketchup

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage