lørdag den 24. januar 2015

Kanelkringle med æble og ingefær

Dejlig blød kanelkringle med æble og frisk ingefærfyld

Til min fødselsdag fik jeg Annemette Voss' bagebog Bagelyst i gave af nogle gode venner. En perfekt gave til en bageglad pige som mig.

Bogen har blandt andet denne opskrift på kanelkringle. Det var især fyldet med æble og frisk ingefær, som fik mig op ad stolen og ud i køkkenet. Kringlen smager lige så lækker som den lyder, og er utrolig lækker og blød.



Sværhedsgrad 
Let-middel - Det er svært at klippe og lægge kringlen pænt, men selve tilberedningen af dejen og remoncen er let.

Tidsforbrug
I alt omkring 2 timer og 15 minutter.
30 minutters tilberedningstid, 45 + 30 minutters hævning i alt og bages i 30 minutter.

Det skal du bruge til 1 kringle 
50 g gær / 1 pk.
2 dl mælk
125 g smør
2 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
Ca. 500 g hvedemel

Pensles med mælk
Pyntes med 1 spsk sukker og mandelflager

Remoncen
1 æble
1 tsk frisk ingefær
125 g blødt smør
150 g sukker
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme

Bages på
Bages på en bageplade med bagepapir.

Sådan gør du
Smuldre gæren i en skål.
Smelt smørret og rør mælken i. Hæld det over gæren og rør gæren ud.
Rør æg, sukker og salt i.
Rør og ælt til sidst hvedemelet i.
Dejen skal være klisteret og lige akkurat slippe skålen/bordet.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur i skålen i 45 minutters tid med et viskestykke over.

Remoncen 
Imens dejen hæver kan du tilberede remoncen.
Riv æblet og ingefæren fint, og mos/rør det sammen med de øvrige ingredienser.
Stil remoncen til siden indtil den skal bruges.

Når dejen er hævet 1. gang
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 60 x 40 cm.
Smør remoncen på - helt til kant.
Rul dejen til en lang pølse, og løft den over på en bageplade med bagepapir.
På bagepladen samler du pølsen til en cirkel, klem forsigtigt enderne sammen.
Med en saks klipper du skråt ned i dejen. Klip med 3 cm. mellemrum og 3/4-del ned i dejen.
Fold de klippede snit ud til siderne, højre og venstre skiftevis (det er her det kan drille lidt).
Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve i 30 minutters tid ved stuetemperatur.

Bagning 
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Pensel kringlen forsigtigt med rigeligt mælk.
Drys sukker og mandelflager over, og bag kringlen midt i ovnen i 25-30 minutter til den er helt gylden.
Lad kringlen køle af på bagepladen.
Den er svær at flytte, og skal gøres meget forsigtigt for ikke at knække.
Kringlen er også ret stor, så find et stort fad at lægge den på eller et stort træ-spækbræt.

Holdbarhed og opbevaring
Kringlen smager allerbedst, samme dag som den er bagt, men kan også gå an på andendagen. Den skal opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur.

Inspiration 
Som skrevet i indledningen er opskriften Annemette Voss'. Jeg har ændret lidt i opskriften - f.eks. ændret lidt i remoncens ingredienser, penslet med mælk i stedet for 1 æg, og jeg har grebet tilberedningen af dejen anderledes an.




Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage