Et snoet og dejligt blødt gurkemejegult påskebrød med peberfrugt.
Da jeg så billedet af dette gule påskebrød, var der ingen tvivl om, at jeg selvfølgelig skulle bage det - det er jo snart påske. Og selv om brødet faldt lidt sammen (måske har jeg ladet det hæve for længe), så smagte det skønt, og det så flot gult ud. Det vil passe perfekt til de gule kyllinger og andet pynt til påskebordet. Du kan forresten vælge at undlade peberfrugten.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1 time og 45 minutter.
45 minutter om at tilberede, ælte og forme dejen, som skal hæve i 2 x 30 minutter og så bages i 30 minutter.
Det skal du bruge til 1 brød til ca. 6-8 personer:
½ peberfrugt
2 dl vand
½ pk. gær (25 g)
1 tsk salt
1 stsk honning
1 tsk gurkemeje
½ dl solsikkeolie
300 g hvedemel
Lidt mælk til pensling
Sådan gør du:
Dejen
Skær peberfrugten i små tern og stil dem til side.
Smuldre gæren og udrør den i lunkent vand.
Tilsæt honning, salt, gurgemeje, olien og til sidst melet og peberfrugten.
Ælt dejen glat og stil den til 1. hævning med et viskestykke over skålen i 30 minutter.
Flet dejen
Hæld dejen ud på et let meldrysset bagepapir, og del den i 2.
Du skal ikke ælte dejen, men blot rulle den til 2 lange pølser på ca. den længste side af din bageplade.
Sno dejen sammen og samel deres ender, så det bliver en cirkel.
Løft eller træk bagepapiret med dejen over på bagepladen, læge et viskestykke over, og lad dejen hæve 2. gangn i 30 minutter.
Bages
Tænd ovnen på 225 grader.
Pensel brødet med mælk, og bag brødet i 25 minutter.
Holdbarhed og opbevaring:
Brødet smager også godt på 2. dagen, og skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Inspiration:
Denne opskrift er en "mullefikation" fra Amos "Den store bagebog 3 - året rundt".
Tips!
Jeg valgte, at tilføje grøn peberfrugt, men du kan naturligvis også vælge en anden farve peberfrugt.
Brødet vil sandsynligvis også være super godt med lidt saltflager drysset over.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere fris...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
Rabarber marmelade med vanilje og mandler. Jeg har købt en bog om marmelader, syltetøj og henkogte frugter. Den er min bibel for tiden, ...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Et klassisk studenterbrød med sød mørdejsbund og glasur med harlekin krymmel. Min fryser indholder adskellige mængder kagerester, så da je...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar