Et snoet og dejligt blødt gurkemejegult påskebrød med peberfrugt.
Da jeg så billedet af dette gule påskebrød, var der ingen tvivl om, at jeg selvfølgelig skulle bage det - det er jo snart påske. Og selv om brødet faldt lidt sammen (måske har jeg ladet det hæve for længe), så smagte det skønt, og det så flot gult ud. Det vil passe perfekt til de gule kyllinger og andet pynt til påskebordet. Du kan forresten vælge at undlade peberfrugten.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1 time og 45 minutter.
45 minutter om at tilberede, ælte og forme dejen, som skal hæve i 2 x 30 minutter og så bages i 30 minutter.
Det skal du bruge til 1 brød til ca. 6-8 personer:
½ peberfrugt
2 dl vand
½ pk. gær (25 g)
1 tsk salt
1 stsk honning
1 tsk gurkemeje
½ dl solsikkeolie
300 g hvedemel
Lidt mælk til pensling
Sådan gør du:
Dejen
Skær peberfrugten i små tern og stil dem til side.
Smuldre gæren og udrør den i lunkent vand.
Tilsæt honning, salt, gurgemeje, olien og til sidst melet og peberfrugten.
Ælt dejen glat og stil den til 1. hævning med et viskestykke over skålen i 30 minutter.
Flet dejen
Hæld dejen ud på et let meldrysset bagepapir, og del den i 2.
Du skal ikke ælte dejen, men blot rulle den til 2 lange pølser på ca. den længste side af din bageplade.
Sno dejen sammen og samel deres ender, så det bliver en cirkel.
Løft eller træk bagepapiret med dejen over på bagepladen, læge et viskestykke over, og lad dejen hæve 2. gangn i 30 minutter.
Bages
Tænd ovnen på 225 grader.
Pensel brødet med mælk, og bag brødet i 25 minutter.
Holdbarhed og opbevaring:
Brødet smager også godt på 2. dagen, og skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Inspiration:
Denne opskrift er en "mullefikation" fra Amos "Den store bagebog 3 - året rundt".
Tips!
Jeg valgte, at tilføje grøn peberfrugt, men du kan naturligvis også vælge en anden farve peberfrugt.
Brødet vil sandsynligvis også være super godt med lidt saltflager drysset over.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En letbagt kage med marcipan og friske rabarber. Min lillesøster og svoger kom forbi med friske rabarber, og de skulle selvfølgelig bages...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En klassisk gammeldags fastelavnsbolle er for mig en dejlig blød bolle med vaniliecreme og glasur på toppen. Nu er det jo snart fastelavn...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar