En tung, blød brownie med en ultra tynd sprød skorpe.
Jeg har efterhånden bagt adskellige brownies, men denne hører absolut til en af de allerbedste - og det er selv om den er bagt på kakaopulver. Kagen er tung, blød og lækker i midten og der er en ultra tynd sprød skorpe på toppen. Den er simpelthen skøn - og utrolig let at lave.
Tidsforbrug:
20 minutter på at tilberede dejen, og kagen skal bages i 30-35 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til ca. 18 stk. på ca. 6x10 cm (eller 24 stk. i lidt mindre størrelse):
350 g smør
500 g sukker
100 g bage kakaopulver
1 dl sirup
½ tsk salt
6 æg
250 hvedemel
Bageform på ca. 28 x 35 cm.
Bagepapir
Sådan gør du:
Skær smørret i tern og hæld det i en skål. Stil det til side, så det kan blive lidt blødt og lettere at arbejde med. Imens kan du f.eks. finde de øvrige ingredienser frem.
Tænd ovnen på 175 grader.
Læg bagepapir i din form - det må gerne gå op over formens kant.
Pisk smørret og sukkeret cremet.
Pisk kakaopulveret, sirup og salt i.
Pisk et æg i ad gangen.
Med en grydeske vender/rør du forsigtig melet i dejen - du må ikke røre for længe eller for hårdt.
Hæld dejen i formen og glat den ud med dejskraberen til den er jævnt fordelt i formen.
Kagen må ikke bages for længe
Bag kagen i 30-35 minutter.
Kig til kagen efte de 30 minutter er gået. Hvis dejen virker blævret, så skal den have 5 minutter mere, men virker den fast, og hænger der lidt kage på, når du stikker i den, så har den fået lige tilpas. Du må ikke give den for længe, for så får du ikke den lidt klæg tunge konsistens.
Lad kagen køle af før du løfter den op ad formen (ved at løfte op i bagepapiret).
Opbevaring og holdbarhed:
Det første døgn skal kagen opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Hvis der stadig er kage tilbage, så skal den i køleskabet. Kagen smager stadig fantastisk efter 4 dage i køleskabet. Du kan også fryse rester ned, og lave studenterbrød, romkugler eller træstammer af kageresterne en dag.
Inspiration:
Denne kage er en Mullefikation af Laila Lindholms grundopskrift på brownies.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
4 kommentarer:
Den kage lykkes ikke for mig. Den var en stor skuffelse.
Den lykkedes for mig! Megetlækker - kom dog til at bage den lidt for længe så den ikke blev svampet, men det var bare fordi jeg ikke hørte æggeuret..
Meget pædagogisk beskrivelse!
Det lykkedes - den skulle bare have LANG tid i ovnen. Skulle det have været varmluft?
Hej Ulla, ovne er forskellige, så nogen gange skal en kage bages mere eller mindre. Godt at kagen dog lykkedes - trods alt :-)
Send en kommentar