onsdag den 5. februar 2014

Citron boller

Luftige citron boller bagt i muffinsforme

Når der så'n lige ligger nogle citroner i mit køleskab, så kan jeg ikke lade være med, at gå med tanker om, hvordan de kan bruges i diverse bagværk.

En dag fik jeg så ideen til disse citron boller bagt i muffinsforme. Dejen er klisteret og våd, den skal ikke æltes, og resultatet bliver en luftig frisk bolle.

Du kan vælge at spise både sødt og kødpålæg på bollerne, men de kan også sagens spises uden noget - og vil du gøre det mere festligt og kagerelateret (og sødt), så kunne du f.eks. give dem en omgang gul glasur med harlekindrys på toppen.


Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
25-30 minutters tilberedningstid og 2 x 45 minutters hævetid.

Det skal du bruge til 8-12 stk. 
1/4 pk / 12,5 g gær
1 1/4 dl mælk
1 æg
½ tsk salt
1 spsk sukker
½ citron
250 g hvedemel
125 g smør

Bages i muffinsforme med papirsforme

Sådan gør du: 
Lun mælken og rør gæren ud i det.
Pisk ægget let og rør æg, salt, sukker og fint revet citron skal og saft i.
I en anden skål smuldres smørret i melet med fingrespidserne til det er helt findelt.
Rør mel-smør blandingen i de våde ingredienser.
Dejen er klistret og våd, og skal ikke æltes med hænderne.
Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 45 minutters tid.

Sæt papirsforme i muffinsformene og fyld dejen i. Fyld ca. 3/4 del op.
Lad dejen hæve igen i 45 minutters tid.

Bag bollerne i 15 minutter i midten af ovnen ved 225 graders varme.
Bollerne skal være gyldne på toppen.
Lad bollerne køle lidt inden du løfter dem op ad bageformen, og lader dem køle af på en rist, stadig med papirsformene på.
Hvis du spiser bollerne inden de er kølet af, så hænger lidt af dejen fast på papirsformen.

Holdbarhed og opbevaring: 
Bollerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men de er også ganske gode dagen efter. På tredjedagen er de lidt halvtørre, og kan lige gå an.

Når bollerne er helt afkølet skal de opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur.

Inspiration (c) Mullehuset.dk: 
Denne opskrift har jeg selv fundet på.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage