Tykke sprøde pandekager som får dig til at tænke på koldskål.
Min søn er vild med pandekager. Hver gang jeg spørger ham, hvad han gerne vil have til aftensmad, så svarer han pandekager, risengrød og pizza. Nogen gange så får han selvfølgelig sin vilje - det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg selv er stor fan af pandekager. Ud over de smager godt, er lette og hyggelige at tilberede, så minder de mig om frihed og barnlig glæde.
Det kan være, at denne opskrift bliver min nye favoritopskrift til pandekager. De smager simpelthen fantastisk af sommer, koldskål og så er de dejlige tykke og sprøde. Et absolut hit.
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
Ca. 20 minutters tilberedningstid, 15 minutters hviletid og ca. 1 time på at stege pandekagerne.
Det skal du bruge til ca. 25 stk.
2 æg
2 spsk sukker
½ citron, fintrevet skal heraf
1 spsk vaniljesukker
½ tsk groft salt
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
300 g hvedemel
5-6 dl kærnemælk
2 dl mælk
30 g smør
Smør til stegning
Sådan gør du:
Pisk æg med sukker, fintrevet citronskal, vaniljesukker og salt.
I en anden skål blander du natron, bagepulver og hvedemel.
Pisk melblandingen i æggemassen til en tyk dej.
Imens du pisker hælder du kærnemælk, mælk og smeltet smør i dejen. Start med 5 dl. kærnemælk, og synes du dejen er for tyk, så giv den ½-1 dl. kærnemælk mere.
Stil dejen på køl i minimum 15 minutter, men gerne op til 3 timers tid (skålen skal være tildækket).
Varm en pande og smelt lidt smør på den, hæld lidt pandekagedej på, og steg pandekagen i 1-2 minutter til den er gylden. Vend pandekagen og steg den på modsatte side.
Pandekager, pandekager, pandekager...
Hvis du søger en opskrift på klassiske pandekager, så prøv at kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/05/klassiske-pandekager.html#more
Eller på små brunch pandekager, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/10/sma-brunch-pandekager.html
Holdbarhed og opbevaring:
Pandekagerne kan spises både kolde og lune, og de kan sagens genvarmes i ovnen. Pandekagerne smager godt op til 3 dage efter, at de er bagt, og skal blot opbevares i køleskabet.
Inspiration:
Denne opskrift er inspireret af en opskrift jeg så i Meyers Almanak kogebog. Jeg bruger dog væsentlig mere kærnemælk, og har også ændret på tilberedningen og nogle øvrige ingredienser.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar