lørdag den 1. februar 2014

Knækbrød

Fine runde knækbrød bagt med rugmel.

Nu har jeg bagt kerneknækbrød så mange gange, og selv om de smager fantastisk, så fik jeg lyst til at bage nogle andre. Det blev til disse knækbrød bagt med meget rugmel, og de bliver fint sprøde og smager også fint af rug.

Jeg havde knækbrødene med, sidste gang jeg mødtes med min mødregruppe, og børnene var overraskende glade for knækbrødene, selv om de har så meget rugmel i sig.

Hvis du vil have mere smag i knækbrødene, så kan du f.eks. tilføje 1 tsk stødt fennikel eller 2 tsk stødt kommen.


Du kan se opskriften på kernefyldt knækbrød her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/10/kernefyldt-knkbrd.html

Tilberedningstid: 
20 minutter om at tilberede dejen, 45 minutters hævning og ca. 10-15 minutters tid på at rulle dem ud. De skal bages i 20 minutter.

Sværhedgrad:
Let

Det skal du bruge til 20-22 stk på 8 cm. 
100 g smør
1 dl mælk
25 g gær
2 dl vand
300 g rugmel
150 g hvedemel
1 tsk groft salt
Evt. 1 tsk stødt fennikel eller 2 tsk stødt kommen

Sådan gør du: 
Smelt smørret og rør mælken i.
Smuldre gæren og rør den ud i det lunkne vand.
Til sæt smør-mælkeblandingen.
Rør rugmel i, og bagefter hvedemelet lidt ad gangen til dejen er glat og fast.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve på køkkenbordet i 45 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Efter hævningen rulles dejen ud til en pølse, som skæres i skiver. Du skal ikke ælte dejen.
Rul dejestykkerne flade med din kagerulle, og udstik knækbrødene.
Læg det overskydende dej til side, og ælt til sidst alle stykkerne sammen, og lav flere knækbrød af det.
Med et tykt grillspyd eller en gaffel, kan du stikke et mønster langs kanten - men det behøves selvfølgelig ikke.
Læg knækbrødene på en bageplade med bagepapir.
Du skal bruge 3 bageplader i alt.
Bag knækbrødene i 20 minutter. De skal være helt tørre og lidt sprøde. De bliver mere sprøde, når de er kølet af.
Lad knækbrødene køle af på en bagerist.

Holdbarhed og opbevaring: 
Knækbrødene skal opbevares i en kagedåse, men først når de er helt afkølet, for ellers bliver de bløde. De kan holde sig 1 uges tid.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på.

Knækbrødene inden de blev sat i ovnen.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage