mandag den 24. februar 2014

Kærnemælksboller bagt i muffinsforme

Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme

Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere friskt og ikke så tørt. Derfor fik jeg den ide, at bage mine citronboller - uden citron - og med kærnemælk. Resultatet blev dejligt blødt og luftigt. Desuden gav jeg dejen lidt kardemomme med på vejen, men det kan du naturligvis undlade.

Det bedste ved denne opskrift er, at der ikke skal æltes dej. Så hvis du ikke er en fan af dej-fingre, så er den lige noget for dig.


Hvis du vil se opskriften på citronbollerne bagt i muffinsforme, så kig her: Citron boller

Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
25-30 minutters tilberedningstid og 2 x 45 minutters hævetid.

Det skal du bruge til 8-12 stk. 
500 g hvedemel
Evt. 1 tsk kardemomme, men kan undlades
1 tsk salt
1 spsk sukker
125 g smør
3 dl kærnemælk
½ pk / 12,5 g gær
2 æg

Bages i muffinsforme med papirsforme

Sådan gør du: 
Hæld hvedemel, salt og sukker i en skål.
Den kolde smør skæres i tern, og smuldres med fingrespidserne i melblandingen, til det er finddelt til små krummer.
Lun kærnemælken og i en ny skål røres gæren ud i kærnemælken.
Pisk ægget og rør det i kærnemælken.
Rør de våde ingredienser sammen med de tørre.

Dejen er klistret og våd, og skal ikke æltes med hænderne.
Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 45 minutters tid.

Sæt papirsforme i muffinsformene og fyld dejen i. Fyld ca. 3/4 del op.
Lad dejen hæve igen i 45 minutters tid.

Bag bollerne i 15 minutter i midten af ovnen ved 225 graders varme.
Bollerne skal være gyldne på toppen.

Lad bollerne køle lidt inden du løfter dem op ad bageformen, og lader dem køle af på en rist, stadig med papirsformene på.
Hvis du spiser bollerne inden de er kølet af, så hænger lidt af dejen fast på papirsformen.

Holdbarhed og opbevaring: 
Bollerne smager allerbedst, samme dag som de er bagt, men de er også ganske gode dagen efter. På tredjedagen er de lidt halvtørre, og kan lige gå an.

Når bollerne er helt afkølet skal de opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur.

Inspiration (c) Mullehuset.dk: 
Denne opskrift har jeg selv fundet på.

3 kommentarer:

Maja Vedel sagde ...

Hænger bollerne ikke fast i papirer, når du laver dem i papirsforme? mvh Maja

Mulle sagde ...

Hej Maja, vi spiste både bollerne, når de var lune, og der sad bollerne lidt fast på papirsformene, men da de var afkølet, hang bollerne ikke fast mere. Jeg har ikke prøvet det, men måske du kunne pensle papirsformene med lidt olie eller flydende smør, og så se om det hjælper, hvis bollerne skal spises lune.

Brigitte sagde ...

Super lækre boller - min yndlingsopskrift!

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage