lørdag den 3. januar 2015

Kanel cupcakes med vanilje frosting

Kanel cupcakes med vanilje  cream cheese frosting 

Min søn spurgte en dag, om vi skulle bage muffins. Sikke et dejligt initiativ - men det var nu svært, at blive enige om hvilken slags muffins. Og egentlig ville han allerhelst have cupcakes, for han er vild med frosting.

Så fandt jeg et blad frem af gemmerne. Det hedder Cupcake Heaven og er fra efteråret/vinteren 2012. Her er der masser af opskrifter på cupcakes og inspiration til pynt af cupcakes. Vi bladrede frem og tilbage, og Philip valgte til sidst disse kanel cupcakes. Det er de bedste kanel cupcakes, vi har bagt til dato. Punktum!

Jeg havde ikke lige fondant til at pynte et snelandskab som i bladet, men Philip var nu også meget tilfreds med, at der kom snemænd på. - Kagerne kan selvfølgelig sagens pynte med frosting alene.


Sværhedsgrad: 
Meget let, hvis du ikke pynter med fondant. Hvis du pynter med fondant, så er det svært - og tager tid.

Tidsforbrug: 
30 minutter på tilberedning af dejen, og kagerne bages i ca. 15-20 minutter. Ca. 20 minutter på frostingen, når kagerne er køle af. Hvis du pynter med fondant, så påregn ca. 1 times tid på det alene.

Det skal du bruge til 12 cupcakes: 
2 æg
150 g sukker
150 hvedemel
1½ tsk vaniljesukker
2 tsk kanel, stødt
½ tsk kardemomme, stødt
1 tsk bagepulver
1 1/4 dl mælk
100 g smeltet smør

Frosting: 
100 g smørost neutral
50 g blødt smør
250 g flormelis
2 tsk vaniljesukker eller 2 tsk vanilje essens
Evt. nogle spsk koldt mælk, hvis frostingen er for fast

Fondant til snemænd: 
Jeg har desværre ikke målt, hvor meget jeg har brugt!
Hvid fondant
Blå fondant
Gul/orange fondant
Sort konditorfarve
Hvidt sukker
Evt. krymmel
Lidt flormelis til udrulning mv.

Bages i en bageform til cupcakes på 2½ dl. med papirforme

Sådan gør du med kagerne: 
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Rør alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og stil det til side.
Smelt smørret og rør mælken i.
Rør skiftevis melblandingen (alle de tørre ingredienser) og mælke-smør blandingen i dejen.
Sæt papirformene i bageformen, og fylde dejen i formene evt. med en ske eller ved at hælde dejen i en sprøjtepose/frysepose og sprøjte det i formene.
Bag kagerne midt i ovnen i 15-20 minutter. Stik i kagerne efter 15 minutter, og hænger der dej ved, så skal de bages i længere tid.
Lad kagerne køle af i bageformen.

Sådan gør du med frostingen
Pisk længe og grundigt alle ingredienserne sammen i en skål.
Frostingen skal være luftig og uden klumper.
Hæld frostingen på en sprøjtepose/frysepose hvor du klipper et lille hul, og sprøjt frosting på kagerne.
Drys eventuelt krymmel på.
Opbevar kagerne på køl til de skal have fondant på eller spises.

Sådan gør du, hvis kagerne skal pyntes med fondant
Sprøjt ikke frostingen for højt på kagerne, men mere bredt.
Rul den blå fondant ud og udstik runde cirkler af fondant, som passer i cupcakens størrelse.
Læg de blå cirkler over på et fad eller en tallerken drysset med flormelis.
Rul 2 små kugler af de hvide fondant, og sæt dem sammen med vand til en snemand, og igen med vand på den blå cirkel. Når det er tørt hænger det sammen.
Dyp en pensel eller et grillspyd i den sorte konditorfarve og tegn øjne, mund og knapper på snemanden.
Rul eventuelt nogle bittesmå gulerodsnæser af gul/orange fondant til snemandens hoved. Men pas på de ikke bliver for store - det er et nusseri. De gulerodsnæser, som jeg lavede blive lige lidt for store.
Dup forsigtig snemanden og den blå cirkel med vand, og drys sukker på, så det ligner snekrystaller. Men pas på du ikke dupper på den sorte farve, for den smitter af.
Drys eventuelt frostingen med lidt krymmel, og sæt til sidst fondantpynten oven på frostingen.

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagerne skal opbevares ved stuetemperatur ind til de får frosting på, skal skal de opbevares i køleskabet.
Frosting kan holde sig længe i køleskabet, og kan også fryses ned.
Kagerne kan holde sig i 1-2 dages tid - måske 3!

Inspiration - Cupcake Heaven 
Denne opskrift på kanel cup cakes er fra magasinet Cupcake Heaven.

kagerne nybagt og klar til frosting 
Nu med frosting - den var jeg ikke så grundig med, fordi der skulle fondant på
Så lidt krymmel 
Og endeligt med snemand og iskrystaller 
Da kagerne skulle med hjem til en legekammerat, så satte jeg dem tilbage i bageformen, så var de lette at transportere - hvem har mon spist den ene! :-) 

Sådan så kagerne ud i magasinet Cupcake Heaven 

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Øhhh hvor meget kanel skal der i?? :)

Mulle sagde ...

Hov for pokker da, det har jeg ikke fået skrevet med. Der skal 2 tsk stødt kanel i.
Bagehilsner fra Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage