Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henriette og Mikkel er meget glad for det. Forleden kom Mikkel med en stang marcipan til mig. Hans teori var nemlig, at jeg ville synes meget bedre om hjemmebagt mazarinkage end den købte variant. Og nu hvor han ligefrem leverede hovedingrediensen, så afprøvede jeg da gerne teorien i praksis.
Konklusionen er, at en hjemmebagt mazarinkage simpelthen smager mere ægte. Den er mere frisk i konsistensen og mere smagsfuld af ren rå marcipan - og det bedste af det hele er, at den er ekstrem nem at bage.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1 times tid.
Det tager ca. 30 minutter at tilberede dejen, som skal bage 25 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 1 kage i tærteform (27 cm), 12 stykker:
500 g ren rå marcipan
250 g smør
5 æg
1 dl. hvedemel
Smør til formen
60 g. mørk chokolade
Evt. sukkervioler til pynt
Sådan gør du:
Tag smørret ud af køleskabet, og lad det ligge på bordet, til det er blevet blødt.
Tænd ovnen på 175 grader.
Riv marcipanen på rivejernet, og hæld det i en skål.
Skær smørret i små tern og hæld det ned til marcipanen.
Rør marcipan og smør sammen med en grydeske.
Rør et æg i ad gangen.
Hæld til sidst hvedemelet i, og rør dejen forsigtigt sammen.
Smør din tærteform, og hæld dejen i, glat den jævnt ud i formen (dyp eventuelt en dejskraber i vand, og glat dejen med den).
Bag kagen i ovnen i 25 minutter.
Når kagen er afkølet, smelter du chokoladen over et vandbad og pensler den på kagen. Drys eventuelt med sukkervioler.
Opbevaring og holdbarhed:
Hvis kagen ikke spises samme dag, som den er bagt, så skal den opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. På køl kan den holde sig i 5 dages tid, før den bliver tør og kedelig.
En alternativ opskrift:
Hvis du søger en opskrift på mazarinkage uden marcipan men med mandel essens så kig her: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/02/mazarinkage-med-mandelessens.html
Hvis du søger en sund variant (Hjerteforeningens), så kig her: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/03/hjerteforeningens-mazarinkage.html
Tips!
Du kan pynte mazarinkager på mange måder, træk f.eks. nogle streger lys smeltet chokolade over den mørke, eller læg nogle mandler i chokoladen. Husk blot at pynte chokoladen inden den stivner, for ellers kan pynten ikke sidde fast.
Bagetiden er meget afgørende for, om du får et godt resultat. Pas på, at du ikke giver kagen for længe, så mister den sin saft.
Kagen kan også udvides til en slags jordbærtærte, ved at du giver den et lag vaniliecreme og frugter ovenpå chokoladen.
Inspiration:
Opskriften er direkte taget fra Leila Lindholms bog "A piece of cake" - som desuden er en af mine højst skattede bagebøger.
6 kommentarer:
Jeg elsker mazarintærte - også de billige fra Bilka! Jeg tror da helt klart jeg skal prøve din opskrift, for det ser noget nemmere ud end de andre jeg har set, hvor man starter med en mørdejsbund.
Hej Lene, 1000 tak for din kommentar - jeg bliver altid så glad, når nogen ulejligere sig og skriver lidt til opskrifterne.
Jeg er ude i et mazarinkage projekt, hvor jeg afprøver flere forskellige opskrifter, og mine kollegaer har lovet mig, at være testpanel på dem alle.
Testpanelet udgjorde 9 personer for denne kage, som fik følgende dom på en skala fra 1-5, hvor 5 er bedst:
Udseenedet: 4,44
Smag af marcipan: 3,66
Konsistens: 3,33
Biddet: 3,77
Overensstemmelse mellem udseendenet og smag: 3,66
Bage-glade hilsner fra
Mulle
Rigtig lækker kage :-)
Lyder rigtig lækkert den må jeg prøve en dag. Min Familie og kollegaer vil også elske at være prøveklude for mig, er jeg sikker på.
I min hjemmelavet mazerin kage er der kogt kartofler som gør den utrolig svampet og lækker ��
Men må da også prøve din version
Vildt god kage vil jeg sige. Min familie er viiiiild med den og efterspørger den tit. Har haft bagt den 4-6 gange og er nu under produktion til min mands arbejde. De ælsker ælsker ælsker ........ kage på hans job, så nu skal de også smage din kageopskrift på en suveræn kage ��
Tak for en god opskrift ��
Send en kommentar