Hold fast, hvor har jeg bagt disse kardemommesnegle mange gange. Det er en opskrift fra et ukendt dameblad, som jeg har "mulleficeret" lidt. De er et kæmpe hit - både hos børn og voksne. De kan bages aften før, den dag de skal bruges, men er bedst på selve bagedagen. De er lette at transportere, fordi de laves i et ildfastfad eller i en bradepande. Hvis du laver dobbeltpotion, så er der til en stor bradepande.
Det skal du bruge til dejen:
50 g. gær
2½ dl. sødmælk
100 g. smeltet smør
2 æg
4 spsk. rørsukker
1 knsp. salt
1 spsk kardemomme
500 g. hvedemel
Ca. ½ dl. mælk til pensling
Det skal du bruge til fyldet:
120 g. smør
3 spsk rørsukker
1 spsk kanel
Det skal du bruge til glasuren:
200 g. flormelis
1 spsk. blødt smør
Nogle spsk. kogende vand - prøv dig frem en spsk. ad gangen
Sådan gør du:
Vej smøret til fyldet, og stil det til side i en skål. Det skal være blødt, når du senere skal bruge det.
Smelt smøret til dejen, og rør det sammen med mælken.
Rør gæren ud i den lune smør-mælkeblanding.
Pisk æggene ud i en skål, og hæld dem lidt ad gangen i blandingen.
Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
Tilsæt til sidst hvedemelet lidt af gangen, og ælt dejen igennem.
Dejen må ikke være for fast, den skal være lidt klisteret.
Stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. - den skal være ca. dobbelt så stor efter hævning.
Imens dejen hæver, kan du forberede fyldet.
Tag det bløde smør, som du har sat til side.
Med en gaffel rører du rørsukker og kanelen i.
(Hvis det er en varm sommerdag, så stil fyldet i køleskabet indtil 10 min. før du skal bruge det).
Når dejen er hævet, varmer du ovnen til 200 g.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 2 potioner.
Rul hver potion ud til ca. 20 x 25 cm.
Det er lidt klisteret, men tag rigeligt med mel på hænderne og kagerullen så går det.
Smør fyldet ud på de 2 potioner, helt til kant.
Rul dejen til lange pølser, og skær dem i ca. 4-5 cm. tykkelse. Jeg plejer at bruge en smørkniv i træ, så ridser jeg ikke bordet.
Læg bagepapir i dit ildfastefad (½ størrelse af en bradepande, eller på hele bradepanden hvis du laver dobbelt potion).
Sæt sneglene ved siden af hinanden med ca. 1-2 cm. mellem hver.
Pensel dem med mælk, og bag dem i 15-20 min.
I ovnen hæver sneglene, så de støder mod hinanden i et brydebrød. Det gør at siderne er helt bløde uden skorpe, og det er bare lækkert.
Når de er kølet lidt, blander du ingredienserne til glasuren og sætter ca. 1-2 tsk. på hver snegl.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
3 kommentarer:
Jeg er SÆRLIGT begejstret for disse kardemommesnegle og min datter ligeså. Vi elsker dem bare. Kanelsnegle er også oki, men slet ikke lige så gode overhovedet..
De her er luftige og smager af himlen selv.
Hvor mange grader skal de have i ovnen?
De skal bages ved 200 grader almindelig under-over-varme. Bagehilsner fra Mulle
Send en kommentar