fredag den 23. august 2013

Chokolade skildpadde cheesecake

 
En bombe af en cheesecake med chokolade skildpadder på bund af digestive og hasselnødkiks med vaniljecreme


Da jeg en dag handlede i Aldi, så jeg en pakke hasselnøddekiks med cremefyld, og fik den ide, at de skulle bruges som kiksebund i en cheesecake. Og da jeg til min søns fødselsdag skulle lave toblerone mousse, så fik jeg ideen til skildpadde fyldet. Der er helt sikkert mange forskellige slags chokolader, som kan bruges som fyld i denne cheesecake.

Kagen var et kæmpe stort hit hos min familie, og min storebror spiste så meget, at han fik mavesmerter. Jeg kan klart anbefale kagen, som forresten er noget af en bombe - den vil være perfekt som dessert med frugt til og en god kop kaffe.

Sværhedsgrad:
Let til middel (middel, hvis du ikke er fortrolig med husblas).

Tidsforbrug:
Omkring 1 times tid på at tilberede kagen, som skal stå på køl i omkring 4 timers tid, og meget gerne til næste dag.

Det skal du bruge til en cheesecake til ca. 12 personer:

Kiksebunden:
250 g hasselnøddekiks med cremefyld (kan erstattes med digestive)
50 g digestive kiks
125 g smør

Fyld:
200 g Toms kæmpe Skildpadder med mørk chokolade og karamel- og romcreme (7 stk)
1/4 dl mælk
200 g smørost naturel
150 g sukker
½ dl citronsaft
3 plader husblas
½ liter piskefløde

Evt. pynt
1 lille firkant mørk chokolade, som rives fint og drysse over toppen af kagen.

Form:
Jeg brugte et retangulær ildfast fad til kagen (med en kagering (firkant)) på 22 x 30 cm. Du kan også vælge at bruge en springform på f.eks. ca. 26 cm. eller en anden slags form, for den behøver selvfølgelig ikke være hverken retangulær eller rund. Kagen skal ikke bages, så det behøver ikke være ildfast.

Sådan gør du:

Bunden:
Hæld kiksene i en frysepose, luk luften ud og bind en løs knude på den eller sæt en klemme på.
Læg posen på et skærebræt.
Tag en kagerulle og rul over posen, så indholdet knuses.
Bliv ved til alle kiksene er knus fint. Cremen smatter ud på posens sider, men det gør ikke noget.
Smelt smørret i en gryde og hæld de knuste kiks ned i gryden og rør det sammen.
Hæld blandingen ned i bunden af springformen, og tryk den jævnt ud med fingerne.
Stil formen i køleskabet imens du laver fyldet.

Oste-piskefløde-fyldet:
Hæld osten i en skål sammen med sukker og citronsaft.
Med en elpisker pisker du ingredienserne godt sammen.
Pisk nu piskefløden til flødeskum i en anden skål.
Stil begge skåle til side imens du smelter skildpadderne og husblassen.

Skildpadderne:
Over et vandbad smelter du skildpadderne.
Når de er smeltet, er de for stive til at bruges i fyldet, så du skal hælde lidt mælk ved, og røre chokoladen ud i det. Jeg brugte ca. 1/4 mælk, så prøv dig lidt frem, så det ikke bliver for flydende.

Husblas:
Tag 3 blade husblas og læg dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter (se pakkens vejledning).
Pres vandet fra husblassen, og læg bladene i en skål.
Smelt husblas over et vandbad med kogende vand.
Hæld den smeltede chokolade ned i ostemassen og rør det forsigtigt sammen.
Hæld nogle spiseske af flødeskummen ned til husblassen.
De første spsk flødeskum vil smelte og køle husblassen.
Tilføj flere spiseskefulde ad gangen og rør indtil ca. ½-delen af piskefløden er udrørt i husblassen.
Vend/rør nu med en grydeske al piskefløde og chokoladeostemassen godt sammen og bred den ud over kagebunden.
Bank kageformen ned i bordplade eller et skærebræt så eventuelle lufthuller i fyldet presses ud.
Med en dejskraber laver du små bølger/toppe i fyldet - eller et andet mønster.
Læg låg eller husholdningsfilm over formen, og stil kagen i køleskabet i nogle timer og gerne til næste dag (hvis du bruger husholdningsfilm, så pas på med at det rammer fyldet, så ødelægger du dit mønster).

Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares i køleskabet. Læg film over eller andet låg på formen, så kagen ikke tager smag af køleskabets øvrige ingredienser.

Kagen smager skønt 2-3 dage efter at den er tilberedt.

Inspiration © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af helt egen opfindelse, jo jo :-)

Du kan vælge nogle andre kiks - f.eks. digestive

Knus kiksene
Pres kiksene ned i bunden af formen

Fordel fyldet i formen og lav små toppe med f.eks. en dejskraber


Det færdig resultat - mums!


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage