torsdag den 22. august 2013

Lynet McQueen - som karamelkage med hvid chokolade mousse pyntet med smørcreme, fondant og glasur

 
Hvis din søn vil have en Lynet McQueen kage til sin fødselsdag, så har jeg her et forslag til, hvordan du kan opfylde sådan et ønske.

Jeg bagte en karamelkage i en bradepande og i en form som en bil. Kagen er forholdsvis fast i det, så i stedet for en form som bil, kan du f.eks. bage kagen i en rugbrødsform, og så skære den ud til en bil. Men det kræver selvfølgelig, at du er god til sådan noget. Jeg havde lånt bilformen af en sød kollegas søster - det er altså venlighed.


Bradepandekagen lagde jeg sammen med hvid chokolade mousse, og så smurte jeg den ind i smørcreme og rullede fondant ud til den. Bilen fik ikke noget chokolade mousse, men fik også smørcreme og hvid fondant - jeg havde desværre ingen rød eller farve til den hvide.

Bilens lygter, øjne, lyn osv. tegnede jeg op med Dr. Oetker farvet dekorationsglasur (en tube-tusch), som kan købes i f.eks. SuperBrugsen eller lignende supermarkeder. Jeg kiggede på billeder af lynet på nettet, og tegnede ud fra det.

Jeg har ikke den store erfaring med fondant eller at smøre kagerne ind i smørcreme osv. (jeg husker kun, at have forsøgt mig med fondant 2-3 gange), så det kan altså sagens lade sig gøre for uøvede. Hvis du ikke har prøvet, at arbejde med fondant før og ikke vil vove dig ud i det, så kan du også give kagen glasur og f.eks. rød frugtfarve i glasuren til bilen. Det vil måske også kunne gå!

Desværre fik jeg ikke taget så mange billeder undervejs, men jeg skal også bage en Lynet McQueen kage til min venindens søns fødselsdag (til november), så der opdaterer jeg med flere billeder og en fuldstændig præcis opskrift. Ind til da så er ideen blot givet videre.

Du kan se opskriften på karamelkagen og den hvide chokolade mousse her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/08/karamellagkage-med-hvid-chokocreme-og.html

Bilen blev bagt i en form til formålet - den skulle have lang tid, før den var helt bagt i midten


Bradepandekagen er halveret, klippet til og lagt sammen med hvid chokolade mousse


Så fik hver kage en smørcreme og fondant på, og blev tegnet på med glasur

Selv om lynet ikke var rød, så kunne børnene sagens se, at det var ham.Og børnene ville allerhelst have et stykke af Lynet kagen med glasuren på.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage