søndag den 18. august 2013

Galette med blommer



Fransk tærte med blommer bagt uden en form

Min søde veninde Mette kom forleden forbi med en stor spand blommer fra hendes svigerforældres have.

Jeg blev simpelthen så utrolig glad - selvfølgelig for blommerne - men også for næstekærligheden. Det er så utroligt venligt, at de har plukket blommerne til mig, og så bliver de oven i købet leveret til døren.

Nogle af blommerne måtte naturligvis og straks i noget bagværk, og det blev til denne blomme galette.

Sværhedsgrad:
Middel (Let, hvis du er fortrolig med at rulle mørdej)

Tidsforbrug:
I alt omkring 1 time og 20 minutter.
20 minutter på dejen og fyld, dejen skal stå på køl i 20 minutters tid. Kagen skal bages i 40 minutter.

Det skal du bruge til en kage med 6 almindelig stykker eller 4 luksus store stykker:

Dejen:
200 g hvedemel
25 g sukker
1 knsp fint salt
75 g smør
Ca. ½ dl koldt vand

Fyld:
1 spsk muscovadosukker eller brun farin
1 tsk vaniljesukker
1 spsk hvedemel
300 g blommer (renset og uden sten)

Desuden:  
Lidt mælk til at pensle dejkanten med.
1 bageplade og bagepapir.

Sådan gør du med dejen:
Hæld hvedemel, sukker og salt i en skål.
Skær det kolde smør i mindre stykker og hæld det i.
Med fingrespidserne finddeler du smøret i melblandingen til det ligner rasp.
Hæld lidt koldt vand i ad gangen indtil dejen kan samles til en fin rund kugle.
Stil dejen på køl i 20 minutters tid.

Sådan gør du med fyldet.
Vask, halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i kvarte/både.
(Tænd ovnen nu - på 180 grader).
Rul dejen ud til en cirkel, dejen skal være ca. 3 mm tyk. Dejen kan rulles ud direkte på bagepapiret.
Drys muscovadosukker, vaniljesukker og hvedemelet på midten af dejen ca. 5 cm. fra kanten.
Læg blommerne på dejen også ca. 5 cm. fra kanten.
Fold kanterne over blommerne og pensel kanten med mælk.
Bag kagen i midten af ovnen i 35-40 minutters tid til kanterne er let lysebrune.

Servering:
Kagen skal helst spises når den er lun, og du kan servere den med f.eks. flødeskum eventult rørt med lidt kanel eller vaniljesukker eller creme fraise.

Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager bedst, når den er nybagt, men du kan også bage den eller gemme rester i køleskabet til dagen efter, og så lune kagen igen i ovnen/mikroovnen.
Inspiration:
Denne kage er inspireret i en opskrift, som jeg så i madmagasinet Mad!. Du kan sagens bage kagen med andre sæsonfrugter f.eks. æbler eller pære skåret i tynde skiver. Og du kan f.eks. også tilføje finthakkede mandler - det anbefaler de i Mad! eller giv fyldet lidt krydderi som f.eks. kanel.
Rejen rulles ud - og kanterne må gerne være lidt ujævne

Drys sukker mv. på dejen 5 cm. fra kanten

Læg blommerne på

Fold siderne op om fyldet og pensel kanten med mælk


Nybagt og lækker









Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage