Fransk tærte med blommer bagt uden en form
Min søde veninde Mette kom forleden forbi med en stor spand blommer fra hendes svigerforældres have.
Jeg blev simpelthen så utrolig glad - selvfølgelig for blommerne - men også for næstekærligheden. Det er så utroligt venligt, at de har plukket blommerne til mig, og så bliver de oven i købet leveret til døren.
Nogle af blommerne måtte naturligvis og straks i noget bagværk, og det blev til denne blomme galette.
Sværhedsgrad:
Middel (Let, hvis du er fortrolig med at rulle mørdej)
Tidsforbrug:
I alt omkring 1 time og 20 minutter.
20 minutter på dejen og fyld, dejen skal stå på køl i 20 minutters tid. Kagen skal bages i 40 minutter.
Det skal du bruge til en kage med 6 almindelig stykker eller 4 luksus store stykker:
Dejen:
200 g hvedemel
25 g sukker
1 knsp fint salt
75 g smør
Ca. ½ dl koldt vand
Fyld:
1 spsk muscovadosukker eller brun farin
1 tsk vaniljesukker
1 spsk hvedemel
300 g blommer (renset og uden sten)
Desuden:
Lidt mælk til at pensle dejkanten med.
1 bageplade og bagepapir.
Sådan gør du med dejen:
Hæld hvedemel, sukker og salt i en skål.
Skær det kolde smør i mindre stykker og hæld det i.
Med fingrespidserne finddeler du smøret i melblandingen til det ligner rasp.
Hæld lidt koldt vand i ad gangen indtil dejen kan samles til en fin rund kugle.
Stil dejen på køl i 20 minutters tid.
Sådan gør du med fyldet.
Vask, halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i kvarte/både.
(Tænd ovnen nu - på 180 grader).
Rul dejen ud til en cirkel, dejen skal være ca. 3 mm tyk. Dejen kan rulles ud direkte på bagepapiret.
Drys muscovadosukker, vaniljesukker og hvedemelet på midten af dejen ca. 5 cm. fra kanten.
Læg blommerne på dejen også ca. 5 cm. fra kanten.
Fold kanterne over blommerne og pensel kanten med mælk.
Bag kagen i midten af ovnen i 35-40 minutters tid til kanterne er let lysebrune.
Servering:
Kagen skal helst spises når den er lun, og du kan servere den med f.eks. flødeskum eventult rørt med lidt kanel eller vaniljesukker eller creme fraise.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager bedst, når den er nybagt, men du kan også bage den eller gemme rester i køleskabet til dagen efter, og så lune kagen igen i ovnen/mikroovnen.
Inspiration:
Denne kage er inspireret i en opskrift, som jeg så i madmagasinet Mad!. Du kan sagens bage kagen med andre sæsonfrugter f.eks. æbler eller pære skåret i tynde skiver. Og du kan f.eks. også tilføje finthakkede mandler - det anbefaler de i Mad! eller giv fyldet lidt krydderi som f.eks. kanel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar