Denne opskrift er vist fra en tidligere kollega, fra den gang jeg var kontorelev. Jeg har bagt den mange gange, og min lillesøster er især glad for den. Den er fugtig og har fylde, og kan holde sig frisk i flere dage i køleskabet. Jeg bagte kagen i 2 tærteforme, men den kan også sagens bages i et retangulært ildfastfad.
Kagen er også ganske lækker uden smørost-glasuren, men giver du den det på, så får du en uimodstålig luksus model.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Det tager ca. 30 minutter at blande dejen, og kagen skal bages i 1 time i et ildfastfad eller omkring 25 minutter i 2 tærtefade.
Forme:
F.eks. 2 tærtefade på ca. 25 cm. eller et ildfastfad på størrelse med ½-delen af en bradepande.
Det skal du bruge til 1 kage eller 2 i tærtefade:
3 æg
400 g sukker
2½ dl smagsneutral olie f.eks. rapsolie
250 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
3 tsk kanel, stødt
250 g squash med skræl (ca. 2 mellemstore)
250 g solsikkekerner
Smør og eventuelt lidt rasp til formen
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Riv squashen groft, og stil den til side.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Pisk olien i.
I en anden skål blander du hvedemelet med bagepulver, salt, vaniljesukker og kanel.
Rør nu den revet squash i, så den er findelt i melet.
Rør solsikkekernerne i og bland det hele sammen med ægge-sukker-olie-massen.
Hæld dejen i et smurt fad eventuelt drysset med lidt rasp og bag kagen i 1 time hvis det er én kage eller omkring 25 minutter hvis det er 2 tærtefade.
Stik i kagen og hænger der ikke dej ved, så er den færdig.
Det skal du bruge til smørost-glasuren:
200 g smøreost naturel
2 dl flormelis
2 spsk citronsaft
Sådan gør du med smørost-glasuren:
Bland alle ingredienserne sammen og smør det på kagen.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager godt op til 3 dage efter den er bagt. Hvis kagen ikke spises samme dag, som den er bagt, så skal den opbevares i køleskabet. Kagen er desuden velegnet til at fryse ned.
Kagen uden smøreost-glasur |
Kagen med smøreost-glasur |
2 kommentarer:
Kagen blev næsten sort, selvom jeg gav den kortere tid og lidt mindre varme end anbefalet. Synes også 1 time på 200 grader lød af voldsomt meget!
Det er jeg SÅ ked af, at høre. Ovne er forskellige. Måske 45 minutter på 180 er det rigtige, hvis der bages en høj kage. Da jeg bagte halvdelen af opskriften i et tærtefad, var det helt rigtigt med 25 minutter! Stik i kagen, og se om der hænger dej ved, for så skal den have længere tid. Bliver toppen af kagen for mørk, så læg eventuelt sølvpapir over.
Bagehilsner fra Mulle
Send en kommentar