lørdag den 10. maj 2014

Appelsinkage med appelsinmousse

Appelsinkage med appelsinmousse og marcipan på toppen.

Jeg bagte denne kage til Eurovision-aftenen, og den var virkelig lækker. Kagen er en appelsinsandkage, og smagen af appelsin er helt perfekt. Appelsinen smager helt tilpas igennem, uden at være for gennemtrængende.

Moussen var ikke så smagsfuld, som jeg egentlig gerne ville have haft det, og næste gang jeg bager kagen, så vil jeg forsøge mig med noget andet.

Kagen ville faktisk være helt fantastisk med en vaniljefrosting og et lag appelsinmarmelade. Jeg kommer helt sikkert til, at bage denne kage en gang til.



Hvis du ikke vil ud i marcipanen på toppen, så kan du drysse kagen med flormelis. Du kan også vælge at bruge en anden slags marmelade f.eks. abrikos.

Hvis du vil give den vanilje frosting (og marmelade) i stedet for mousse, så laver du vaniljefrosting ved at piske (pisk længe) 75 g smør (rigtig smør) med 125 g flormelis og 1 spsk vanilje aroma.

Sværhedsgrad: 
Middel.

Tidsforbrug: 
I alt omkring 2 timer.
30 minutters tilberedningstid på kagen, 45 minutters bagetid, 15 minutters tilberedningstid på moussen, 1 times afkøling og omkring 45 minutter på at samle kagen og give den marcipan på.

Bageform: 
Kagen er bagt i en springform på 27 cm.

Det skal du bruge til 1 appelsinkage: 
225 g smør
225 g sukker
5 æg
2 1/4 dl appelsinmarmelade
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Smør og mel til formen.

Det skal du bruge til fyldet: 
4 blade husblas
2 appelsiner, saften derfra (2 dl appelsinsaft)
1/4 dl piskefløde
1 dl appelsinmarmelade

Pynt: 
Du kan pynte kagen med marcipan eller drysse flormelis på. Jeg brugte denne gang noget købt overtræksmarcipan, men du kan også tilberede det selv ved at blande 150 g marcipan med 75 g flormelis og eventuelt nogle spsk. glukosesirup.

Jeg stak stjernerne ud med en lille stjerne-udstikker, som faktisk hører til min søns modellerlegetøj.

Sådan gør du med kagen: 
Tænd ovnen på 180 grader almindelig over-under-varme.
Smørret skal være stuetemperatur, så hvis det er meget koldt og kommer direkte fra køleskabet, så lun det eventuelt over et vandbad eller i mikroovnen.
Pisk smør og sukker cremet.
Pisk et æg i ad gangen.
Blend appelsinmarmeladen og pisk den i. (Du kan også lade være med at blende marmeladen, hvis du gerne vil have skaller i).
Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og sigt det i dejen. Rør det forsigtigt rundt.
Smør springformen og drys den med mel.
Hæld dejen i, og glat den jævnt ud.
Bag kagen i midten af ovnen i 45 minutters tid. Stik i den og hvis der hænger dej ved, så skal den have mere.

Sådan gør du med fyldet: 
Imens kagen bages i ovnen, tilberedes fyldet.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Pres saften fra appelsinerne.
Pisk piskefløden til flødeskum og rør appelsinsaften i.
Smelt husblassen over et vand.
Rør en spsk. appelsinmousse i husblassen af gangen, så husblassen langsomt afkøles.
Når du har rørt så mange spsk fyld i husblassen, at den har en afkølet temperatur, så kan du rører al moussen sammen.
Stil moussen på køl i 1 times tid.

Sådan samles kagen: 
Når kagen er afkølet, så skærer du den igennem.
Læg bunden på dit serveringsfad.
Blend 1 dl marmelade og smør det på bunden.
Fordel moussen jævnt oven på marmeladen.
Læg kagentoppen over.
Læg eventuelt marcipan på toppen eller drys med flormelis.

Inspiration: 
Denne kage er inspireret af en opskrift fra den Blå Bagebog på en abrikossandkage. Her bages kagen i en sandkageform med abrikos og uden fyld osv. Jeg gangede opskriften med 1/4, valgte appelsinmarmelade og synes den skulle have noget fyld. Næste gang så vil jeg helt sikkert give den vanilje frosting og marmelade som fyld.

Du kan naturligvis sagens spise kagen uden fyld. Den smager virkelig skønt. 
Jeg skar toppen af kagen, så overfladen var mere jævn. 
Efter at have delt kagen i 2, smurte jeg marmeladen på bunden. 
Så kom jeg moussen oven på marmeladen. 
Så lagde jeg den øverste del af kagen over. 
Og så lagde jeg færdigkøbt marcipan på toppen.
Kagen var også fin skåret. 

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Hvor er den fin med de gule stjerner :o)
/Lene

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage