lørdag den 2. marts 2013

Den klassiske citronmåne

En simpel opskrift på en klassisk lækker og elastisk citonmåne. Giv eventuelt glasuren nogle dråber gul frugtfarve, og den er helt fuldmåne.


Fordi min svorger er så utrolig glad for citronmåne, har jeg bagt dem i flere varianter, og også opfundet min helt egen. Til min fødselsdag fik jeg flere bagebøger og i en af dem, var der endnu en variant på en citronmåne. Den er let at tilberede, og kræver kun få basis ingredienser. Kagen er elastisk, glasuren syrlig og så opfylder den ganske fint grundkravene til en klassisk citronmåne.


Sværhedsgrad:
Let.

Tidsforbrug:
I alt omkring 1 1/2 time.
30 minutter om at tilberede dejen, 35-40 minutters bagning, 10 minutters afkøling og 5 minutter på glasur.

Det skal du bruge til en kage (springform på ca. 20 cm):
250 smør
250 g flormelis
5 æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 ubehandlede citroner
200 g flormelis
1 tsk smør
Lidt smør og mel til springformen

Sådan gør du:

Springformen
Springformen smørres og drysses med mel. Ryst formen over vasken, så overskydende mel drysser af.
Tænd ovnen på 175 grader.

Dejen
Med el elpisker pisker du smør og flormelis (250 g) til det er lyst.
Tilsæt et æg ad gangen og rør ved svag hastighed.
Bland mel og bagepulver i en skål, og sigt det i æggeblandingen.
Riv citronerne groft på et rivjern, og hak dem bagefter småt. Pres saften fra citronerne, og stil saften til side til glasuren.
Vend mel og citronskallerne i dejen.

Bages
Hæld dejen i spirngformen og bag den i 35-40 minutter.
Stik i dejen, og hvis der hænger dej fast, så skal kagen bages længere tid.
Lad kagen køle i 10 minutter før du smører glasuren på.

Glasuren
Bland (200 g) flormelis med 1 tsk smør og tilføj nogle spsk citronsaft indtil glasuren har rette konsistens. Hvis du har det, så giv glasuren nogle dråber gul frugtfarve.
Smør glasuren på kagen, og også gerne ned langs siderne. Dyp en dejskraber i kogt vand eller det overskydende citronsaft, så er det lettere at smørre ud.

Opbevaring og holdbarhed:
Kagen skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, og vil helt sikkert også være god på 2. dagen.

Inspiration:
Denne opskrift er en "mullefikation" af Markus Gringos opskrift på "Citronmåne" fra Gringos Hjemmebag - og andet godt med bær og frugter.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage